Jak jednoduše vysvětlit klientovi, že běžný hromosvod na plechové střeše nestačí?
Martin Babrňák:
Citace: Milan Hudec 06.05.2025, 08:20
Samozřejmě existuje naděje, že tento svod si vybrali pejsci a opilci pro konání, a ostatní svody budou rychtiku.
co jsem obešel ty ostatní tak by to tomu napovídalo, tento jeden je právě hned u chodníku poblíž trávy, takže je vysoce pravděpodobné, že pejsci tam chodí rádi hned co vylezou ze vchodu. A také jako jedinej nemá ten krycí L profil až do země.
Upozorním na to případně SVJ a uvidíme. Nedávno se tam měnilo osazení z důvodu toho, že to předešlé nemohlo pokračovat. Ale má toho teď hodně, staré stoupačkové vedení vody (začíná praskat a je potřeba ho vyměnit), Ještě stará elektroinstala ce ve společných prostorech (za mě by to chtělo vyměnit a dát nová světla), pořešit natažení fasády do jednolité omítky aby se zabránilo zatejkání vody do konstrukce, balkony v havarijním stavu (firma co je posledně dělala to podělala) no a teď by jim k tou přibil hromosvod.
Ale je pravda, že pokud budou řešit fasádu tak se to může sfouknout s tím.
Milan Hudec:
L profil nemá s reznutím co společného (teoretické chemické roviny vynechme), drát na přechodu musí být např.v bužírce s lepidlem a pod.
Hlavně ať to nedopadne jako mnohdy, kdy přijede f. drát mírně očistí a strčí ho do tenkostěnné bužírky kterou ani nezavaří a ještě si za to vezmou peníze.
Se zinkovým sprejem bych je taky hnal, na obnovu pozinku existuje weicom, dodává např.Kopos, super věc, jen si nezamazat ruce, se zažere až pod kůži a týden člověk vypadá jak prase.
Jan Hájek:
Paneláky a bytové domy jsou řešeny v tomoto díle.
Nebo i tady: JSS: Paneláky prý nejsou z železobetonu
U podobných cyklický diskusích o mokrosti vody mne láká udělat závěr nějakou varinatou na konec brněnského vtipu o pití z kašny:
........Jo, povídal jsem, voda je to dobrá, ale studená, tak pijte pomalu, at se nenachladíte!
, ale ne, vydržím to, dám sem pouze link, který bych nazval Faradayova střecha v praxi.
https://www.pozary.cz/clanek/282240-blesk-zapalil-strechu-domu-na-vsetinsku-pozar-se-rozsiril-pod-stresni-krytinu/
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana