Podle jakých předpisů si chalupáři realizují svá obydlí mimo civilizaci?

<< < (3/4) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  28.04.2025, 16:33

Kutil si svou instalaci realizuje spíš navzdory předpisům.

Kdo si dovolí takovému machrovi radit, jak to má správně udělat, když materiál někde posháněl a co neví, tak si přečte na internetu? Ale ne na odborném fóru, tam jsou jen blbci kteří si na něco hrajou a otravujou číslama norem. Kdo by to četl. Na jiných fórech si lidé mezi sebou radí jak ušetřit a udělat si to sám zadara. Tam se zeptám.

Jo, někomu (asi většině) to nějak projde, druhému to naopak vyjít nemusí. To je prostě život. Co na tom že to nic nezapálilo a nebo že to někoho ohrožuje. Mám to tady už 5 let a ještě se nic nestalo, tak co mě budou furt strašit.

Tak ono je to složité, asi každý z nás zažil x obdobných rozhovorů.
Karle, tak jak jsis to namontoval není podle norem.
Milane, normy jsou vaše teorie abyste si co nejvíc vydělali, na to neskočím.
Karle fakt to máš blbě, vyhoříš, neblbni
Milane, takhle to tu maji všichni leta a v pohodě, jaká je šance, že to blafne zrovna mě, 1 ku milionu? takhle to maj v republice "všichni" a nic moc nehoří, ani lidi od elektriky ňák moc neumíraj, běžte s tím strašenim do pr.. a bavne se o něčem jinem.

Vždy si připadám jako bezpečák, který buzeruje a nemá k tomu na rozdíl od Karla onen protiargument "stovek mrtvých".

František Šohajda:
Citace

Zda je napájení z běžné sítě, nebo z baterií 12 nebo 24V, či případně z nějakého měniče s isolovaným výstupem nic nemění na požadavku na řemeslné provedení.

Já měl na mysli hlavně bezpečnost u 12V ......Ne řemeslné provedení, to je další závada...!

František Šohajda:
Citace

Kutil si svou instalaci realizuje spíš navzdory předpisům.

U RD je to na majiteli,co dělá a jak? Většinou si to dělá on sám.
Ale vidím to čím dál víc u firem, kteří nemají elektrikáře (nejsou) a elektriku dělá zámečník,instalatér,zedník... (zle)
To bývá kabaret! O0

Václav Třetí:
Citace: František Šohajda  29.04.2025, 09:51

Já měl na mysli hlavně bezpečnost u 12V ......Ne řemeslné provedení, to je další závada...!

12V ani 24V = nezabíjí, ale zase spolehlivě zapaluje, bezpečnost je dána zase trochu něčím jiným. Správné řemeslné provedení je ještě náročnější na práci, dimensování vodičů, pojistek, délku vedení. To si neuvědomují ani někteří elektrikáři.

Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí  29.04.2025, 15:03

12V ani 24V = nezabíjí, ale zase spolehlivě zapaluje, bezpečnost je dána zase trochu něčím jiným. Správné řemeslné provedení je ještě náročnější na práci, dimensování vodičů, pojistek, délku vedení. To si neuvědomují ani někteří elektrikáři.

O0 O0 O0 (drinks) (drinks) (drinks)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana