O inspekci práce k dubnu 2025
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 25.04.2025, 18:57
.......
Osobně takovému vyjádření nevěřím, nicméně to není důležité, záleží jak budou v obdobných případech rozhodovat soudy.
Oficiální odpovědi MPSV a SUIP jsou pro mě "svaté". Souhlasím ale s tím že finální rozsudek bude záležet na případném soudu. Přesto s těmito dokumenty v ruce se cítím tak nějak jistěji. Vůbec nemám ale problém ani s tím, že máš na to jiný názor, právě protože také čekám na první soudní rozhodnutí v tomto směru. Třeba pak svůj postoj změním, nebo budeš naopak "nucen" svůj postoj přehodnotit ty. Prostě si počkáme a uvidíme.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 25.04.2025, 22:29
Oficiální odpovědi MPSV a SUIP jsou pro mě "svaté". Souhlasím ale s tím že finální rozsudek bude záležet na případném soudu. Přesto s těmito dokumenty v ruce se cítím tak nějak jistěji. Vůbec nemám ale problém ani s tím, že máš na to jiný názor, právě protože také čekám na první soudní rozhodnutí v tomto směru. Třeba pak svůj postoj změním, nebo budeš naopak "nucen" svůj postoj přehodnotit ty. Prostě si počkáme a uvidíme.
Jenže ono vyjádření nedává logiku ani v časové souslednosti.. ...
Tvoříš instalaci a furt je to polotovar, o kterém nikdo nemůže tvrdit, že je špatně.
Dokončíš a zreviduješ a v tu chvíli dle tvého tvrzení už na to SOD nemůže.
V kterém okamžiku by tedy dozorový orgán mohl zasáhnout?
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 25.04.2025, 22:49
........
Tvoříš instalaci a furt je to polotovar, o kterém nikdo nemůže tvrdit, že je špatně.
Dokončíš a zreviduješ a v tu chvíli dle tvého tvrzení už na to SOD nemůže.
........
Zákazník nepřevzal dílo, pro zjevné vady. Ať jde například o souběhy AC a DC, nebo nedostatečné průřezy vodičů, či rozvaděč na dřevě bez dalšího opatření a podobně. Vše bylo v návodech dodaných k jednotlivým částem technologie. DOdavatel to asi nečetl a vyloženě bastlil.
Lubomír Kastner ale něco o elektrice ví, proto na to upozorňoval již od počátku
Radim Strycharski:
Citace: Jan Franěk 25.04.2025, 16:22
Nesouhlasím. Mám jasnou reakci SUIP i MPSV že i doma máš VTZ, jen po uvedení do provozu (tedy po kladné výchozí revizi = už není pracoviště) přestává spadat pod SOD. To už jsem několikrát dokázal zveřejněním oficiální reakce jmenovaných na položený dotaz.
V tomto vláknu přiložil pan Kastner korespondenci od SUIP, kde jasně píšou, co je to pracoviště a kde mají kompetence zasahovat, a protože z prvotního oznámení to pro SUIP nebylo úplně zřejmé, jestli tam tu kompetenci SUIP má, tak si vyžádali doplnění dokladů. Pak se k tomu měli z OIP pro Středočeský kraj vyjádřit, což se bohužel nestalo, v tom spočívá to jejich pochybení. Píšou tam, že u dotyčného RT provedou kontrolu a že o výsledku bude pan Kastner informován. Bylo by fajn, kdybychom se potom o výsledku dozvěděli i my tady. U toho RT samozřejmě mohou provést kontrolu už jen z toho titulu, že má osvědčení od TIČRu. Kdyby ho ale neměl a zjistili by, že dům pana Kastnera nespadá pod dozor podle Z 251/2005 Sb., nejspíš by u toho RT žádnou kontrolu provést ani nemohli.
Miroslav Minařík:
Citace: Kastner Lubomír 24.04.2025, 13:23
Mirku, myslel jsem jejich reakci tady na fóru. A co se týká mé komunikaci s úřady komunikuji elektronicky v souladu se zákony o elektronické komunikaci.
Luboši, vidím to podobně jako to napsal kolega Palička o balení věcí ... Toto fórum navštěvuje mnoho lidí z úřadů. Je to řekněme pro mnohé inspirativní ale na přímou otevřenou komunikaci nebezpečné. Proto se snažíme dělat prostředníka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana