O inspekci práce k dubnu 2025
Milan Hudec:
Když budeš vyrábět rozvaděče, tak VTZ nalezneš na dílně všude (rozvody v dilně), ale nebude tam spadat onen rozvaděč (snad vyjma případu, kdy by bylo dáno, že bude sloužit coby VTZ.....)
Když si vezmeš "dílnu na stavbu", tak VTZ budou rozvody, které potřebuješ k výkonu, nikoli rozvody budované (pokud nejsou předurčeny coby VTZ), pokud jsou, pak SOD může zkontrolovat jak pracovní rozvody, tak dílo které konáš.
Pro reklamace rozvodů neVTZ zde máme právníky a soudy, nikoli SOD, ten dozoruje jen část elektra v republice.
Když mě na chatě zapojíš fázi na kolík zásuvky, tak půjdu "na policajty", a ne na TIČR.
Neber to prosím osobně, jistě bych si to opravil (dance)
To samé po jakékoli jiné profesi, SOD dozoruje bezpečnost při práci, nikoli výsledek díla, pokud se nejedná o instalaci, která bude k dalším pracovním vztahům sloužit.
František Šohajda:
I v testových otázkách na zkoušky RT (všech VTZ) jsou co a jaké úkoly má TIČR a SÚIP.
Dále tu máme obchodní inspekci (ČOI)...
Podle zákona SÚIP má zejména bezpečnost práce.
Inspektoři oblastních inspektorátů práce i Státního úřadu inspekce práce se při provádění kontrol zaměřují na plnění povinností vyplývajících z ustanovení § 3 zákona o inspekci práce, tedy právních předpisů, z nichž vznikají zaměstnancům, příslušnému odborovému orgánu, radě zaměstnanců nebo zástupci pro oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, práva nebo povinnosti v pracovněprávní ch vztazích včetně právních předpisů o odměňování zaměstnanců, náhradě mzdy nebo platu a náhradě výdajů zaměstnancům, právních předpisů stanovujících pracovní dobu a dobu odpočinku a právních předpisů k zajištění bezpečnosti práce a vyhrazených technických zařízení.
Každý má svou působnost.Každ á něco jiné.... (norm)
Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec 25.04.2025, 09:07
Když budeš vyrábět rozvaděče, tak VTZ nalezneš na dílně všude (rozvody v dilně), ale nebude tam spadat onen rozvaděč (snad vyjma případu, kdy by bylo dáno, že bude sloužit coby VTZ.....)
Když si vezmeš "dílnu na stavbu", tak VTZ budou rozvody, které potřebuješ k výkonu, nikoli rozvody budované (pokud nejsou předurčeny coby VTZ), pokud jsou, pak SOD může zkontrolovat jak pracovní rozvody, tak dílo které konáš.
Pro reklamace rozvodů neVTZ zde máme právníky a soudy, nikoli SOD, ten dozoruje jen část elektra v republice.
Když mě na chatě zapojíš fázi na kolík zásuvky, tak půjdu "na policajty", a ne na TIČR.
Neber to prosím osobně, jistě bych si to opravil (dance)
To samé po jakékoli jiné profesi, SOD dozoruje bezpečnost při práci, nikoli výsledek díla, pokud se nejedná o instalaci, která bude k dalším pracovním vztahům sloužit.
Lépe bych to nenapsal.
Jan Franěk:
....
ROzvaděč je výrobek, ne VTZ
....
......
Nesouhlasím. Mám jasnou reakci SUIP i MPSV že i doma máš VTZ, jen po uvedení do provozu (tedy po kladné výchozí revizi = už není pracoviště) přestává spadat pod SOD. To už jsem několikrát dokázal zveřejněním oficiální reakce jmenovaných na položený dotaz.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 25.04.2025, 16:22
ROzvaděč je výrobek, ne VTZ
Nesouhlasím. Mám jasnou reakci SUIP i MPSV že i doma máš VTZ, jen po uvedení do provozu (tedy po kladné výchozí revizi = už není pracoviště) přestává spadat pod SOD. To už jsem několikrát dokázal zveřejněním oficiální reakce jmenovaných na položený dotaz.
Zbytečně mě taháš za slovíčko...., budiž bednu bez spínacích prvků, ta rozvaděč dle definice není.
Právo musí být vymahatelné, takže není možné provozovat VTZ bez možnosti státu toto kontrolovat.
Osobně takovému vyjádření nevěřím, nicméně to není důležité, záleží jak budou v obdobných případech rozhodovat soudy.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana