O inspekci práce k dubnu 2025
Miroslav Minařík:
Citace: Kastner Lubomír 23.04.2025, 16:58
Pro mě je velmi překvapivé, že se doposud nevyjádřil nikdo z SUIP. Že by k tomu neměli co říct?
Pokud vím, tak úřad má lhůtu 30 dnů od obdržení dotazu. Posílal jsi to papírově? Je to lepší datovou schránkou. Odpověď bývá rychlejší.
Kastner Lubomír:
Mirku, myslel jsem jejich reakci tady na fóru. A co se týká mé komunikaci s úřady komunikuji elektronicky v souladu se zákony o elektronické komunikaci.
Jan Palička:
Citace: Kastner Lubomír 24.04.2025, 13:23
....myslel jsem jejich reakci tady na fóru.
Pokud by se nějaký státní úředník veřejně vyjadřoval ke konkrétní kauze, může si rovnou začít balit věci.
Honza Veselý:
Pro pana Kastnera:
Ono to má pro někoho možná, zvrácenou logiku: Dle vyjádření SUIP a MPSV.... ,
Oni se dílem soukromníků tak ňák úplně nezabývají. Protože sokromník má jisté, a nemalé úlevy. Zveřejnění zakázky, Stavební deník, DSPS, Revize, Provozní knihy, Prokazatelné zacvičení obsluhy.... to vše zvyšuje koncovou cenu pro firemního zákazníka. Fotodokumentac e pořízená nespokojeným zákazníkem, prima, vodítko to asi j, ovšem ne nezvratný důkaz. Výjezdní zasedání těchletěch chlápků, 2.500Kč/h na kus a výsledek_ Náklady na zdokladování a posouzení násobně převýší cenu zakázky. Každé řešení pak bezmála bude výsledkem pyrrhovým. Nespravedlnost?!
Chápu. Rozumím rozhořčení.
Ovšem logicky, pokud by vyjížděli ke každému dotovanému čerpadlu, ke každé dotované fotovoltaice, mno řekněmež si upřímě, to by jich muselo být násobně tolik. A vám to více méně funguje, vodík vám neroztrhl boiler, dům vám při bouřce nevzplanul, nenastala újma na zdraví či životě... . A pokud se to i stane: pojišťovna firmy zaplatí škodu a pokud to máte pojšťěno vlastní i pojistkou, oni už se s tou pojišťovno firmy prostě nějak domluví.
Je to smutné, chápu. Ale obdobně jako když si necháte udělat zub zcela na pojišťovnu. Jasně, i na to 'za pojišťovnu' jste zaplatil ze svých daní, a opravdu rozumím že občas, slabší povaha, začne hledat kanistr, hadr, benzín a zapalovač, ovšem ta cena poměr výkon: 20 let basy proti pocitu zadostiučinění potom jaksi nevychází.
Pokud to za tu vámi investovanou korunu funguje neřešte, užívejte a dávejte si pozor na situaci: Zákazník o riziku věděl ale přesto provozoval. Protože toto je JEDINÁ věta, na které se obě pojišťovny dozajista shodnou už v předkole.
Z čehož potulní revizáci, majitelé podivných razítek, ale i celé podivně založené firmy často tyjí...
Jan Franěk:
Moc nechápu jakou souvislost má na SOD to, že na dílo byla uznána dotace (eek) přijde mi to jako blbost. Mnoho staveb se SOD je nějakým způsobem dotováno.
Informace co mám k dispozici, včetně reakcí SUIP a MPSV na přímo položené dotazy ohledně SOD v bytech a rodinných domech, mě vedou k názoru že dokud jsou prováděné práce na těchto objektech, jedná se o pracoviště (obzvlášť nebezpečné v případě FVE) a práce patří pod SOD. V případě instalace FVE to začíná podpisem smlouvy o dílo a musí být řádné podklady pro uznání dotace, k čemuž v případě pana Kastnera po opravách na FVE i došlo. Z tohoto pohledu pro řádný průběh udělal pan KAstner prakticky co mohl/měl. Podpisem smlouvy o dílo došlo i k závaznému vztahu a od zahájení prací po předání díla, by se mělo jednat o pracoviště. Proto jsem psal o tom, že důležité v tomto ohledu musí být konkrétní datumy, kdy se rozhoduje kdy SUIP má a nebo nemá tyto případy řešit.
Nebo se pletu? Zajímají mě názory kolegů a zajímavá by byla samozřejmě byla i přímá reakce nějakého zástupce SUIP nebo jiného SOD
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana