Jaká školení bezpečné práce máte raději, spontánní nebo formální?
Jiří_Hrubý:
Pane Ondráčku to nebylo míněno jako výpad proti vám, ostatně už jsem psal, že si cením lidí, kteří nechtějí zůstat jen teoretiky.
Pokud se ovšem v praxi setkáte s šoumenem, který bude působit kamarádsky a jako zkušený praktik, je lépe mít se na pozoru, abyste si zbytečně nezaplevelil pohled na věc libozvučnou přednáškou, která však obsahuje nesmysly a polopravdy. Ony se po absolvování podobných srandaakcí, rády stávají i smrťáky.
Napřed musíte znát dobře právě teorii, abyste věděl, kdy vás přednášející houpe a kdy interpretuje svůj pohled na věc, podpořený léty praxe a profesní slepotou.
Sám nejsem nijak akurátní, ale zrovna školení “cucáků” považuju za zásadní a není v něm prostor pro vymýšlení a vlastní závěry. Na to je čas po získání praxe a pochopení celého odvětví.
Taky mám za sebou jako mladej cucák zánět spojivek, když starej mazák nařídil vrazit pojistky a trafa nebyly nafázovaný. Ale jinak s ním byla sranda, uměl o tom hezky vyprávět a pak jednoho dne spadnul ze stožáru, když si vlez na druhou linku.
Přiblížit realitu vaší praxe je fajn, ale zase je dobře vědět, nakolik je to přínosné a nakolik zavádějící.
Žádné články jste najít ani nemohl, jsa sprostý anonym, nemohu se věnovat osvětové tvorbě, nehledě na fakt, že o oboru samotném už byly dávno popsány celé stohy papíru.
Kvita Ladislav:
Citace: Jan Yossarian 20.04.2025, 21:45
Už je to ale starý pán, tehdy byl ale velice aktivní. Do teď do všeho jebe, prudí a nasírá. Zjistili jsme, že umí jen říkat, že ostatní jsou blbci a to, co neudělají zcela přesně je úplně nahov....
Takovýho znám i jednoho poměrně mladýho, vlastně ho asi zná většina z vás tady na fóru. Když jsem někdy před cca deseti lety zažil poprvé jeho vystoupení s přednáškou na konferenci v Olomouci, říkal jsem si, proboha, co to je za arogantní osobu. Znalosti a vědomosti má, aktivní je, to mu nemůžu upřít, ale to vystupování...
Když už jsem vzpomněl tu Olomouc, největším zážitkem a zároveň i přínosem pro mě byly vždy přednášky pana Karla Lokajíčka. U jeho přednášky mohl usnout snad jen absolutní ignorant.
Miroslav Minařík:
Citace: Kvita Ladislav 22.04.2025, 15:44
Když už jsem vzpomněl tu Olomouc, největším zážitkem a zároveň i přínosem pro mě byly vždy přednášky pana Karla Lokajíčka. U jeho přednášky mohl usnout snad jen absolutní ignorant.
Nerozlučná dvojka Hemerka+Lokajíček bylo souhvězdí, které se nakonec rozplynul obden. Nejdřív Jirka a druhý den Karel.
(poklona)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana