Když určím vnější vliv BD3 třeba na CHUC, platí v každé místnosti v objektu?
Pavel Horský:
Citace: Jiří Kobos 23.04.2025, 22:49
Chápu, ale co třeba záchody ve škole, v nemocnici, v kancelářích, na úřadech?
Co?
Nic.
Jak tu již bylo uvedeno, při určování VV se musí zapojit především rozum a zkušenosti.
Z vámi citovaných "normálních" prostorů vystupujete do možných prostorů "abnormálních" (z BD1 do BD3). U WC pak pozor na WC určené pro postižené osoby, kde je pak BA3 a platí zde jistá opatření.
Zmiňovaný revizní technik ani učitel nemají pravdu. Oba by se měli nejprve seznámit s tím, co pak chtějí předávat dál nastupující generaci a ne tvrdit hlouposti.
Jiří Kobos:
Zmiňovaný revizní technik ani učitel nemají pravdu. Oba by se měli nejprve seznámit s tím, co pak chtějí předávat dál nastupující generaci a ne tvrdit hlouposti.
[/quote]
Jsem projektant a je to učitel na univerzitě a donutil mě to tak dát do projektu(napsal jsem že to tak chtěl investor), a že je to tak na 100%, že to na každém školení říkali. Logiku jsem mu říkal, z WC utíkám sám, na WC nemůže být vysoký počet lidí, přesto trval na svém.
Chodba-- bytovka 27 bytů dobrý únik. Je BD1 nebo BD3?
Pavel Horský:
Citace: Jiří Kobos 25.04.2025, 01:38
Chodba-- bytovka 27 bytů dobrý únik. Je BD1 nebo BD3?
Co na to říká tvůrce PBŘ? (snad neprojektujete společné prostory domu bez tohoto dokumentu).
BD1 - Málo lidí, snadný únik...obytné budovy běžné nebo malé výšky
BD2 - Malá hustota, obtížný únik...výškové (věžové) budovy
BD3 - Vysoký počet lidí, snadný únik...místa otevřená pro veřejnost (divadla, kina, obchodní domy)
BD4 - Vysoký počet lidí, obtížný únik...výškové budovy sloužící veřejnosti (hotely, nemocnice...)
Jestli jste projektant, nemůžete přece vkládat do PD něčí názory a požadavky, kterými si sám nejste jistý! Za výsledek pak zodpovídáte vy a ne ti dva rozumbradové.
Pokud to jako investor chtěl vložit do protokolu určení VV, musí tam být uvedeno odůvodnění a odůvodněním asi nebude "říkali to na školení", že?
Zkuste se s dotazem obrátit ještě na kolegu Ing. Jana Hlavatého. Ten má v určování VV celkem jasno a myslím, že vám podá vyčerpávající informace a vy budete spokojený.
Myslím si, že to tu vše i z povzdálí čte, tak určitě bude vědět o co jde.
Jiří Kobos:
Takže bytovka 4.NP - 27 bytů je podle vás BD1?
Samozřejmě bez PBŘ. Proto také dávám vše co by mě mohla PBŘ říci - total stop, pož. kabely, nouzové...
Učiteli-investorovi elektro na univerzitě se dost těžko oponuje, když si je na 100% jistý.
Máte kontakt na p. Hlavatého?
Miroslav Revús:
Citace: Jiří Kobos 28.04.2025, 23:31
Máte kontakt na p. Hlavatého?
LinkedIn
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana