Musí projektant do rozvaděčů navrhovat přístroje s AFDD ochranou?

<< < (6/11) > >>

Jaromír Táborský:
Citace: Václav Třetí  16.04.2025, 11:30

Před časem se zde probíraly zkušenosti s použitím AFDD u nás (v evropských sítích) ve více vláknech diskuse a nebyly to uspokojivé informace.

Cítím v tom úředníky a obchodníky. A Brusel.

AFDD je na světě 20 roků. Amíci to vyvinuli pro jejich dřevostavby a tamní podnebí. Celou dobu jsme po tom neštěkli, maximálně jsme si ukazovali na Amíky prstem. Z ničeho nic Kolumbus objevil Ameriku a vycítil nový byznys. Mám pocit, že u nás Nevada a 90% dřevěných obydlí není. Ale to byznysu bránit nemusí. Když se to dobře zdůvodní a podá, že jde o bezpečnost, projde to. Vyzkoušíme si AFDD? Jasně! Ono nefunguje? Obchodník, marketér vysvětluje, že jsme blbci, že je to v laboratoři testováno. On to nikdo nechce? Nikdo nepotřebuje? Co s tím? Musí se to podat jako nutnost, pak už si nikdo nedovolí udělat maximum pro bezpečnost.

A to je důvod proč některým koncernovým vykladačům pohádek už nevěřím. Nemají vlastní zkušenost, znalost, mají pouze scénáře co mají říkat. Tedy já AFDD navrhnu až po vyžádání. A myslete si co chcete.

Jan Franěk:
Citace: Jaromír Táborský  17.04.2025, 13:56

Cítím v tom úředníky a obchodníky. A Brusel.
.........

Na taková hloupá a nepodložená prohlášení začínám být už úplně alergickej  (norm)

za vše může Brusel a úředníci. Pak zjistíte že Brusel něco doporučil, českej úředník se ptal místního "odborníka" a vyšel glejt papežtější než papež. NIc to nemělo společného s obchodníky a jiným podobným. Jak se říká, cesta do pekla je dlážděná samými dobrými úmysly

Pavel Horský:
Citace: pegas100  17.04.2025, 12:38

A ti co mají léta praxi a případně by mohli navrhovat kvalitně, protože za ty léta tu představu mají, tak zase nemají vzdělání, protože před rokem 89 bylo potřeba vyučených lidí.

A panovační předsedající ČKAIT mají prostě jasně nastaveno, že nikoho bez maturity mezi sebe nepustí a přes to vlak nejede.
A včera se po jednom mém telefonátu moje manželka opravdu docela slušně nas..a a říká "ty jsi ale opravdu blbec. Neustále ti volají autorizovaní projektanti s problémy a žádají tě o radu a ty jim bez problému poskytuješ svoje know how. Ať si zavolají do toho jejich klubu s tím, že ví hovno a borec co nemá maturitu a do teď jim radil, na ně konečně sere".  A má pravdu.  :(

Pavel Horský:
Ale to jsem psát nechtěl  :(  Vždy mě to však dost našlápne.
Když se vrátím zpět k AFDD, tak za mě "zatím" určitě ne.
Má to spoustu svých ale a sám jsem se přesvědčil, že to moc nefunguje.
Jde opět jen o dobrý prodejní artikl, který se bude díky úspěšnému problému prodávat a tahat lidem z kapes nemalé peníze a za nic.

Vlado Konrád:
Citace: Jaromír Táborský  17.04.2025, 13:56

A to je důvod proč některým koncernovým vykladačům pohádek už nevěřím. Nemají vlastní zkušenost, znalost, mají pouze scénáře co mají říkat. Tedy já AFDD navrhnu až po vyžádání. A myslete si co chcete.

Myslíme si čo chceme. Teda že máte pravdu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana