Doporučíte do terénu teleskopický žebřík nebo ne?

<< < (5/5)

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík  04.04.2025, 17:38

Myslím, raději to zkontroluj, ale neuváděl jsem nic o tom, že by německý výrobce měl pokořit fyzikální zákony.

Pokud to nebylo čitelné, napsal jsem, že německé "puentlich",   tedy ve zkušebnách, je proti některým jiným zemím nesrovnatelně výše. A pokud bych neměl věřit DE zkušebně, tak pak které. Ještě by tu byla alternativa, kdy "tata nebyl jeho tata" a žebřík byl vyroben jinde a dovoz také netradiční cestou. To již známe u tzv. wagosvorek jiných výrobců, že?

Coby technik bys měl pochopit, že tuhost zde není možná principiálně konstrukcí, ne že ona konstrukce by nebyla přísně zkoušena.

Martin Kurka:
Před 2 lety jsem si koupil schůdky Hailo nejvyšší černé řady. Nebyly laciné, ale byl jsem s nimi nesmírně spokojený, široké schodnice, na kterých se dá 1/4 hodiny stát aniž dřevění nohy, velmi šikovná výsuvná polička na nářadí, pevná horní plošina s pojistkou. Koupil jsem  k nim i jejich geniální schodišťovou plošinu a měsíc jsem s nimi trávil po odpolednách na schodišti a pořád jsem se na schůdkách postavených na plošině cítil jistě a bezpečně.
 Letos jsem schůdky doporučil a kupoval u stejného prodejce někomu jinému. Jen jsem na ně vstoupil, hned jsem si všimnul, že nejsou tak tuhé jako moje staré. Pocitově šly "do boku" ,     nebyly tak tuhé. Postavil jsem oboje schůdky vedle sebe, abych vyloučil omyl, ale byl to fakt znatelný při mých pohybech stojíce na plošince.
A výsuvný nosič nářadí na jedné straně nešel lehce vysouvat. Rozebral jsem jeho vedení a ejhle, špona zarytá do plastového kluzáku. A při tom cena schůdek vyšší než před dvěma roky.
Ač byly nové schůdky zcela jistě méně tuhé, navenek nebyla vidět chyba v lisování, šroubky schodnic byly dotažené. Takže musel být měkčí nebo tenčí dural. A pak někomu raďte.

A teleskopický žebčík bude na kvalitu materiálu a kvalitu provedení extrémně náchylný. Na zkušebnu jde z dobrého materiálu, zákazníkům z bláta.

Prvnímu kloubovému žebříku, co jem si koupil,  se za tři roky ožvejkaly drážky v kloubech do kterých zapadávají západky natolik, že měl uprostřed v průhybu vůli cca 8cm - skákal. Naštěstí v této době se u mne stavoval pán, který žebříky kontroluje, opravuje a prodává. Říkal že mám lámací žebřík od výrobce od něhož se nedají sehnat náhradní klouby, ani nejdou měnit. Ale doporučil mi a prodal lámací žebřík, který dodnes slouží dobře a u kterého v případě potřeby jdou klouby vyměnit a dodávají se jako náhradní díl.
Při tom klouby lámacích žebříků jsou z pozinkované oceli, kde by se s kvalitou správné oceli na správném místě a případným lokálním tvrzením  dalo pracovat mnohem lépe než u duralu.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana