Doporučíte do terénu teleskopický žebřík nebo ne?
Miroslav Minařík:
Asi už nejsem ten, kdo by se se svým kolenem na žebřík odvážil, ale odložím své pocity a kouknu na výrobce a trh, pro který to primárně vyrábí. Tento skládací žebřík má svou domovinu v Německu.
Pokud je schválen testy pro tuto zem, pohlížím na produkt odlišně, než na země, které nejsou vyhlášené svou šílenou precizností jako Německo.
Pokud by Cimco chtělo, zaplatilo náklady, poslalo vzorek a našlo se několik odvážných, vzali bychom žebřík do provozů. Naprosto chápu Honzu Fraňka, kterého žebřík vyřadil na dlouho z provozu. Ale takovou zatěžkávající perlou by mohl být třeba Horác, tedy než zhubne.
Myslím, že celý vtip bezpečného užití bude v dodržení návodu výrobce. (poklona)
Milan Hudec:
Fyzikální principy nepokoří ani německý výrobce, pokud dobře počítám, tak co cca.0,4m spoj se zůstatkem 6-7cm v mateřské trubce.
Zde nastává problém, při maximální přesnosti/minimální vůli se bude zasekávat i při jemném prachu, při vůli větší pak dojde k vyklonění ve spoji, pokud k tomu započteš ne nekonečnou pevnost materiálu trubky, tak je výsledek takový jaký je.
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 04.04.2025, 12:32
Fyzikální principy nepokoří ani německý výrobce, pokud dobře počítám, tak co cca.0,4m spoj se zůstatkem 6-7cm v mateřské trubce.
Zde nastává problém, při maximální přesnosti/minimální vůli se bude zasekávat i při jemném prachu, při vůli větší pak dojde k vyklonění ve spoji, pokud k tomu započteš ne nekonečnou pevnost materiálu trubky, tak je výsledek takový jaký je.
Myslím, raději to zkontroluj, ale neuváděl jsem nic o tom, že by německý výrobce měl pokořit fyzikální zákony.
Pokud to nebylo čitelné, napsal jsem, že německé "puentlich", tedy ve zkušebnách, je proti některým jiným zemím nesrovnatelně výše. A pokud bych neměl věřit DE zkušebně, tak pak které. Ještě by tu byla alternativa, kdy "tata nebyl jeho tata" a žebřík byl vyroben jinde a dovoz také netradiční cestou. To již známe u tzv. wagosvorek jiných výrobců, že?
Jaromír Táborský:
Úpřimně, pokud zde od zdejších vidím video, tak tomu uvěřím dřív, než samotnému prodejci. Obchodník to možná zkusil někde ve skladu nebo na prodejně ale už nevěřím tomu, že by to zkusil v reálu a při osmihodinovém nasazení. Cimco znám a některé obchoďáky taky, bez rážky, u nás by mohli pracovat možná jako vrátní ale nic, co vyžaduje zručnost bych jim nesvěřil. Jsem pro ten žebřík klinicky otestovat tak, že by to hraničilo s craschtestem, tedy někoho nad 120 kilo. :-)
Jan Franěk:
Můj bývalý teleskopický žebřík měl mnoho certifikátů a ze začátku fungoval celkem dobře. Nicméně vůle celého žebříku (byla od začátku) se během roku horšila (měl jsem ho cca 14 měsíců do pádu kterému říkám drtiloket)
Nejen že se vůle (tedy nestabilita) postupně zhoršovala, ale po cca 8 měsících jsem musel začít dávat větší pozor na jednotlivé zámky a ověřovat si že skutečně drží. Párkrát se pode mnou některý ze stupínků během práce "složil" . Měl jsem v té době cca 94kg a žebřík byl testován na 120kg
Možná na občasné použití by se to nechalo použít. Při práci ale potřebuji jistotu a stabilitu, kterou mi tento žebřík prostě neposkytuje. Čím jsem starší, tím více si cením "pevné půdy" pod nohama.
Je mi srdečně jedno kde je žebřík vyrobený. Může být i kvalitnější než jiné (nepopírám to), přesto je tato technologie už v principu prostě s větším vaklem, než běžné štafle.
Nyní mám štafle s "klouby" které jsou sice méně skladné a jsou těžší, nicméně do auta je dostanu bez problémů i na sedačku a navíc jsou opravdu stabilní a mohu jim důvěřovat. Mám je cca 9 let a jsou tedy odzkoušenu dlouhou praxí.
Je na každém co si zvolí.
Můžeme "vakl" porovnat na letošní Spojce. Já vezmu svůj "kloubák" a někdo může vzít ten teleskopický. Můžeme provést srovnání i nějakou soutěž (drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana