Doporučíte do terénu teleskopický žebřík nebo ne?
Tým Elektrika:
Teleskopický žebřík elektromontérů m pomůže
Teleskopický žebřík si elektromontér koupí, když už ho přestane bavit stále upevňovat na střechu svého vozu klasický. Potřebuje takový, který se vleze do kufru vozu. Tedy nechtít mít místo vozu karikaturu helikoptéry, a přitom mít ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Doporučíte do terénu teleskopický žebřík nebo ne?
Jozef BABJAK:
Zobrazený rebrík vlastním. Na občasné použitie parkrát za rok aspekt kompaktnosti vyhráva. Ničmenej, ak by som mal vykonávať prácu, kde rebrík používam často alebo pravidelne, tak rozhodne nie tento, ale práve ten, čo musí na strechu auta. S mojimi 110+kg sa na tomto udelátku "necítim ani komfortne, ani bezpečne", slušne povedané.
Jan Franěk:
Pád z podobného žebříku mi přivodil tříštivou zlomeninu loketního kloubu a trvalé následky v pohyblivosti lokte. Už nikdy více toto nechci.
Nejprve se mi to zamlouvalo. Krásně skladné štafle a snadné postavení i na schodech. Nicméně po pár týdnech používání začaly selhávat "pojistky" jednotlivých schodnic žebříku. Vůle teleskopu měla za následek nestabilitu a blbej pocit při práci ve výšce. Ztráta stability byla také jednou z příčin mého pádu. Žebřík skončil rozebrán sekerou, částečně v platu a částečně ve sběru hliníku. Koupil jsem si pevné štafle a byť je s nimi více práce a jsou méně skladné, neměnil bych už nikdy. Všem budu toto řešení po své osobní a bolavé zkušenosti vymlouvat. Vyřadilo mě to z práce skoro na rok (9 měsíců) a to je pro řemeslníka OSVČ likvidační. Začínal jsem poté prakticky od nuly, tedy spíše z mínusu. (plc) (no)
Milan Hudec:
Nikdy více, sice jsem nespadl, ale furt se něco zasekávalo, takže po vysunutí člověk ztratil sílu k vlastní práci, v rámci studia při reklamaci vyšlo najevo, že deklarované vlastnosti, tuším chlap 120kg max pouze do 1,5m a pak šla zatížitelnost radikálně dolů, takže v 8m již pro asketu (dance)
Nejhorší vlastnost při lezení je nepružnost konstrukce, běžné chování lezce předpokládá jakési srovnání žebríku při odlehčení, což zde nenastává, proto ten pocit nestability.
Takže za mne:
Hezké na pohled, leč nepoužitelné.
Jiří Schwarz:
Nevím kolik existuje provedení, ale ten, co jsem měl možnost vyzkoušet, moc nevydržel, stačilo minimum nečistoty a pojistky už nezaklapávaly úplně a při zatížení se rychle opotřebovaly.
Takže (poklona) , ale nechci
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana