Jak se připravovat na zkoušky a přezkoušení?

(1/2) > >>

Slávek Patera:
Jak se připravovat na zkoušky a přezkoušení
    Nějak si nemohu vzpomenout, kdo mi kdy radil nějaký postup, jak se učit. Učení se nazpaměť textům je v našem případě holý nesmysl. Když jdeme na TIČR nebo před jakoukoliv odbornou komisi, naše neznalost je snadno zjistitelná. Podobně i zde v diskusním fóru se občas někdo snaží působit jako odborník,  ale následné dotazy ho prozradí ...

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Jak se připravovat na zkoušky a přezkoušení?

Jan Bocek:
Příprava na testy
Stáhni si seznam otázek z TIČRu a vypracuj si odpovědi. Procvičuj si ústní zkoušení s kolegy nebo mentorem.

Byl jsem vtažen do procesu přípravy.....
V jednom testu jsem objevil tři stejné otázky a vždy jiná správná odpověď.
Jenže v dané ČSN byla tato otázka a správné tři možnosti za a),  b),  c)

Pozastavil jsem se nad tím, že v dané situaci to může způsobovat stres.
Možná myšleno dobře, ale umístění v jednom testu, to není dobrý záměr

Ale jinak dobrý článek na téma "Jak se připravovat na zkoušky..."
a přitom to má jen tři fáze procesu

1) sběr informací
2) třídění informací
3) rozhodnutí, jsem připravený ke zkouškám

Jan Yossarian:
Skvělý článek. Pro inspiraci dobrý zdroj. Vlastně z toho znám všechno, jen jsem to nikdy neměl takto pohromadě a vždy dělal jen něco. A souhlasím s panem Bockem o těch třech krocích.

Petr Matuška:
Učení se nazpaměť má velký význam u definic, klíčových formulací (ale ty si musí každý stanovit pro sebe) a normových hodnot.
Pan Kosmák, lektor a brněnský patriot říkal : Normu (zákon) je potřeba přečíst 5x zepředu dozadu, 5x pozpátku a pak ještě jednou. Pro jistotu ... (dance)

Jirka Š. Svejkovský:
Já se připravuju tak, že si vypracuju odpovědi na všechny otázky. Pak si to hodím do kvízu a trénuju. A protože mě v létě přezkoušení čeká, tak mohu poskytnout první ochutnávku. Otázky jsou losované po dvaceti.

https://www.svejkovsky.info/web/2025/01/23/zkousky_ezrta1/
https://www.svejkovsky.info/web/2025/01/27/zkousky_ezrtb2/

PS: Pokud tam najdete chybu, dejte vědět.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana