Dáte tip, kde zakoupit klasické PVC bužírky?

<< < (2/3) > >>

Jiří Schwarz:
Já jsem je dříve několikrát kupovat v GESu, ale ten už skončil

Koukni na "modrého slona",  tedy GME, jestli si něco vybereš

Michael S. Dobrý:
Řeším stejný problém, kde tyto bužírky sehnat. Jak psal pan kolega Václav Třetí, dříve se to dalo sehnat v elektro dílnách různých podniků, ovšem dnes je to komplikované. Bohužel i velkosklady mají jen smršťovací což není pro daný účel který popisujete zrovna ideální.

Jiří Kantner:
Existuje docela kvalitní izolační bužírka SKILIFLEX. Bohužel KV elektro prodává jen několik málo průměrů. Ale dají se sehnat i jinde. Na hadráky v trubkách se mi osvědčily smršťovací bužírky s lepidlem. A ty už dostupné jsou.

Jir909:
Citace: Milan Hudec  12.02.2025, 10:42

Základní elektrikářské barvy, průměry cca 3 až 20mm, v délkách třebas 20m (výrobci mě nabízí od 1km, to fakt nepotřebuji).
Smršťovací nerad, jsou slabostěnné, návlek vypadá hnusně, a namáhat teplem izolaci vodiče pod smršťovačkou už vůbec nechci.

(poklona)  výrobcem klasických bužírek PVC jsou v tuzemsku v současnosti tři podniky: INTRIS Napajedla + FATRA Napajedla (typ "1100" - tvrdost 80 ShA) a TEKABEN Dačice /TekaCable/ (typy IEC). Výroba všech původních typů "KABLO" (041 a 042 - PVC, 047 - PE, 068 - silikon),  které později převzal výrobce PRECON, byla koncem roku ukončena. Silikonové bužírky také vyrábí TEKABEN a podnik ELVIKO Veselí n./Moravou.

FATRA vyžaduje velký odbyt. U malých průměrů (asi do 5 mm) mám případně k dispozici vícero barev - ne všechny od všech. Budu objednávat více bužírek u INTRISu, kde vyrobí i menší množství - a co je zajímavé, tak i v jednom kuse/návinu různé barvy. Vznikají tak ale i barevné přechody. Je to kompromisní řešení mezi množstvím bužírky a množstvím barev (černá a bílá s přídavkem, jako univerzální barvy). Pokud máte zájem, mohu nabídnout, není problém zaslat (ČP),  případně i dobírkově. Nejlépe se domluvit mimo diskuzi. Případně by se ještě přiobjednaly další barevné průměry, v čase se stejně všechno využije.

Přeji ... všem.
J.

František Šohajda:
V Číně toho mají kilometry, různé síly,barvy,označení a průměry za pár kaček... (dance)
(mohu z vlastní zkušennosti řící,že jsou i pevné)
Protože u nás je to problém sehnat!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana