Dáte tip, kde zakoupit klasické PVC bužírky?
Jir909:
Citace: František Šohajda 13.03.2026, 07:35
V Číně toho mají kilometry, různé síly,barvy,označení a průměry za pár kaček... (dance)
(mohu z vlastní zkušennosti řící,že jsou i pevné)
Protože u nás je to problém sehnat!!
Lokální výroba je lepší. To se ani nebavíme "jen" v rovině kvality (na bužírkách se toho zrovna moc zkazit nedá, možná závadný plast, myslím tím spší další oblasti - problém je ale potřeba vzít komplexně). Problém se snadnou dostupností z toho bohužel v dnešní době vychází, s výrobou téměř čehokoliv. S přílivem laciného čínského dotovaného dovozu na úkor vlastní nebo evropské výroby to situaci může jedině zhoršit - a nebo nakonec už nebude co zhoršovat, jelikož tento dovoz z P.R.C. převládne zcela a na trhu nebude jiná alternativa (čti: vlastně původní výroba, která je jediným skutečným obrazem ceny - ceny práce skutečného (vlastního) trhu, dnes těmito aspekty z převážné části pokřiveného).
Jir909:
Citace: Jir909 13.03.2026, 02:07
(poklona) výrobcem klasických bužírek PVC jsou v tuzemsku v současnosti tři podniky: INTRIS Napajedla + FATRA Napajedla (typ "1100" - tvrdost 80 ShA) a TEKABEN Dačice /TekaCable/ (typy IEC). Výroba všech původních typů "KABLO" (041 a 042 - PVC, 047 - PE, 068 - silikon), které později převzal výrobce PRECON, byla koncem roku ukončena. Silikonové bužírky také vyrábí TEKABEN a podnik ELVIKO Veselí n./Moravou.
FATRA vyžaduje velký odbyt. U malých průměrů (asi do 5 mm) mám případně k dispozici vícero barev - ne všechny od všech. Budu objednávat více bužírek u INTRISu, kde vyrobí i menší množství - a co je zajímavé, tak i v jednom kuse/návinu různé barvy. Vznikají tak ale i barevné přechody. Je to kompromisní řešení mezi množstvím bužírky a množstvím barev (černá a bílá s přídavkem, jako univerzální barvy). Pokud máte zájem, mohu nabídnout, není problém zaslat (ČP), případně i dobírkově. Nejlépe se domluvit mimo diskuzi. Případně by se ještě přiobjednaly další barevné průměry, v čase se stejně všechno využije.
Přeji ... všem.
J.
Nabídku jsem vystavil jako inzerát - bazoš.cz
Jir909:
Citace: Jir909 13.03.2026, 12:28
Nabídku jsem vystavil jako inzerát - bazoš.cz
Případně napište, jaký průměr a barva by se vám hodila :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana