Jak zkombinovat dálkové ovládání a drátový vypínače?
Milan Hudec:
Citace: František Janeček 13.01.2025, 14:09
Pane kolego a byl by velký rozdíl kdyby mu někdo za rohem zhasl schodišťákem nebo křížákem místo tlačítkem?Prst by si neuřízl?
Ano velký, manželka která mu dálkacem zhasla by byla doma a řezal by ji (dance)
Miroslav Minařík:
Popravdě, docela to chápu.
Mohu odkudkoliv, vypínat cokoliv (jsem správcem systémovky).
Nedovedu si představit, že bych toto umožnil v jednom domě všem uživatelům.
V normálním provozu si všichni ovládají své pěkně na stěnách tlačítky! Vzdálené ovládání je spíš nouzovka, než běžný režim. Ten, kdo chce prodat a vynáší ovládání osvětlení pomocí mobilní aplikace, netuší, že je to neskutečný opruz hledat telefon.
Ale k věci. Pokud jde o ovládání v systémové (KNX, Foxtrot, xComfort ...) elektroinstala ci (pro někoho chytré a inteligentní) pak lze většinou nastavit určitá práva pro ovládání. Pokud to udělám jednou levnou krabičkou z Alzy, Aliexpressu, či Allegra ... tak to pak bude všeobjímající svobodný přístup všech členů SVJ. Což je, jak víme, demokratická pohroma v praxi a dochází k tomu, co je zde popisováno s cirkulárkou!
:-)
Milan Hudec:
Do takových věcí jsem chodit nechtěl, ochrana dalších prstů je zabezpečena proudovym relé se zpožděným odpadem.
Prostě když se řeže, tak se svítí, těch pár Watů žárovky na několik hodin v roce nikoho nezabije a zpoždění jsem dal kvůli dotočení kotouče po vypnutí.
Takové ruské, ale účinné.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana