Jak správně zapojit ochranné pospojování ve staré instalaci?
Vít Souček:
(poklona) za upřesnění.
No tak 4x10. Což se do té lišty stoprocentně nevejde. Rozdělovat se mi to nechce a když už se do toho sahá, tak to radši vyměním.
A teda jenom podle toho jak ty lišty vypadají na ostatních patrech tam tak tlustý kabel nemá nikdo. A je mi tvrzeno, že "elektriku si nechali dělat všichni" Nechci vědět od koho. Respektive nevím jak najdu někoho kdo ty samé chyby co dělám já případně horší neudělá taky. Jako kdybych neměl dost starostí se stavebním úřadem... Ale to sem nepatří.
Dotaz jste mi asi zodpověděli. Já jdu zjišťovat jak najdu spolehlivého projektanta, který bude mít rozumně brzy čas a hlavně jak se z toho celého nezbláznit.
Milan Hudec:
Citace: Vít Souček 14.01.2025, 12:26
(poklona) za odpovědi.
Možná jsem měl napsat něco i o sobě a ne jenom o bytu. Nechci tady nějak machrovat vzděláním, ale vyhnout se nedorozuměním. Mám elektro vzdělání a aktuální §7 Tedy řekněme, že něco vím. Ale jednak
Přívodní kabel jsem zatím neřešil (evidentně chyba) a připomínku k němu velmi vítám. Začal jsem to klikat do Sichru a je vidět, že to tam skutečně měli na hraně. On je totiž na chodbě montován v liště na zdi (opět moje chyba nezmínit) kdy maximální proud Sichr udává 27A. No ale pokud už by byl ve zdi tak padáme rázem na 23A, což tak nějak nehraje s jističem 25A.
Ve zdi bude mít dovolený proud větší, tipnu si přes 30A.
Milan Hudec:
Citace: Milan Hudec 15.01.2025, 08:30
Ve zdi bude mít dovolený proud větší, tipnu si přes 30A.
Dle Sichru 32A při referenční teplotě okolí, pokud nemáte na chodbě zrovna teplotu sauny, dostáváme se na nějakých příjemných 35A.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana