Je hromosvod a kabel internetu vedle sebe problém?

<< < (2/3) > >>

Jiří Kantner:
Citace: Jan Hájek  10.01.2025, 08:14

Proto to nepíšu zcela jednoznačně a používám obrat:
Obecně lze ....... by přeskok nemusel hrozit.

....  samozřejmě jsem se snažil poskytnout odpověď co nejveseleji a vyhnout se prvotní reakci ve stylu dotazu.

Některý lidi se chytnou každý blbosti, může se stát že ten kabel někdo zakope třeba 2 metry pod zem aby dodržel tuhle minimální vzdálenost  (dance)

Kubanka:
Je to opravdu velký problém! A když se dokonce jedná o souběh, pak jde o přímé ohrožení osob a majetku v objektu. Ve své praxi jsem viděl následky takových řešení, které byly opravdu až děsivé. Jedinou možností je vést kabel vnitřkem budovy!

Pavel Horský:
Citace: Kubanka  12.01.2025, 07:42

Jedinou možností je vést kabel vnitřkem budovy!

A jsem opět u toho..."samozřejmě za dodržení dostatečné přeskokové vzdálenosti"
Takže se opět bez části PD neobejdeme.

A jak se píše v původním dotazu - "technici internetu a elektrikář v tom problém nevidí"
Aby také ano, když tomu ani jeden nerozumí do té míry, aby to mohli správně posoudit.
Jejich tvrzení jim z pozice techniků u laiků většinou projde a tak ty žvásty neochvějně šíří dál a dál, než dostanou přes prsty.

Jiří Schwarz:
Citace: Jiří Vyhlídal  09.01.2025, 16:31

... technici internetu a elektrikář v tom problém nevidí, ...

Když to náhodou "technikům internetu" zničí blesk, tak to prostě vymění, protože by to časem stejně vyměnili kvůli požadovanému zlepšení výkonu...
Takže dokud to nezapálí dům, tváří se jak to je v pohodě...
A statisticky těch zapálených objektů není tak moc, aby byla společenská a politická snaha radikálněji to řešit  (zle)

Zdenek Hejčl:
Jaký datový kabel? Je spousta typů a nejsou všechny pro použití na venkovní vedení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana