Jak se značí síť se dvěma vodiči L?

<< < (2/5) > >>

Jan Franěk:
A co si vzít příklad přímo z návodu indukční desky?

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  31.12.2024, 12:35

A co si vzít příklad přímo z návodu indukční desky?

No nevím, nevím, s těmi proměnnými v uváděných hodnotách napětí dle počtu vodičů N bych začátečníka spíše zmátl.
Nestydím se optat ani za sebe:
Příklad použití 2N znamená, že je N prostě ztuplován, nebo jsou to dva obvody 230V ?

František Šohajda:
Citace

Příklad použití 2N znamená, že je N prostě ztuplován, nebo jsou to dva obvody 230V ?

Milane, co jsem to u sklodesek zkoušel, tak to jsou dva obvody 230V.U indukce nevím?
(2xN jsem rozstřihnul.)

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  02.01.2025, 14:23

......Nestydím se optat ani za sebe:

Zpravidla má indukční deska klasický kabel 5x . Funkce zeleno/žlutého je jasná, pak hnědý a černý jsou fázové vodiče a modrý bývá spolu s šedým vodičem ukončen v jedné dutince. Tedy ano, vodič N je ztuplován. Tedy je to zapojení 2x230V. Ale vím že jsi zkušený technik a předpokládám že toto znáš. Nějak mi uniká pointa..... (drinks)

Z5 k položenému dotazu. MArně přemýšlím v které z norem hledat oporu pro vhodné značení napájení dle tvé úlohy. Opět se ti podařilo rozhýbat mozkové závity, uklidněné a uspané bramborovým salátem a cukrovím  (dance) (poklona) (drinks)

Milan Hudec:
Pointa spočívá v návodu cos vložil, výrobek končí svorkovnicí a v případě použití varianty 2N by člověk mohl pochybovat kam až s těmi vodiči dojít, nabízí se spojení v nejbližší krabičce, ale i napájení přes dva kombichrániče, neřešme spol.odp.prvek a pod.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana