Které datum na revizi je určující pro další lhůtu pravidelné revize?

<< < (2/3) > >>

slower:
Aha… takže úplně jinak, než jsem myslel…říkal jsem si, ze to bude datum ukončení měření revize, takže příští revize bude listopad 2025.

Takže rekapitulace, kdyby zahájil revizi 30.10 a ukončil revizi 30.11 tak příští revize je říjen 2025

Radim Strycharski:
Citace: slower  19.12.2024, 08:28

Jak všichni víme na revizi máme 4xdatum.
Začátek a konec měření, datum vypracování a datum převzetí.

Tak měření určitě ne a převzetí taky ne.  (norm)

f) datum zahájení revize, ukončení revize, vypracování zprávy o revizi a předání zprávy o revizi,

Citace: Milan Hudec  19.12.2024, 11:15

Rozhodné datum je zahájení revize.

Rozhodné pro co? Lhůta pro příští revizi se snad začíná počítat od data ukončení předchozí revize, ne?

Milan Hudec:
Od prohlídky coby prvotnimu úkonu revize k další prohlídce.
Tj.rozhodné datum.
Velice lidově řečeno, mezi tím co špekuluješ, sepisuješ.....,  se stav instalace může změnit.

Jan Bocek:
Citace: slower  19.12.2024, 08:28

Jak všichni víme ? na revizi máme 4xdatum.
Začátek a konec měření, datum vypracování a datum převzetí.
Když si chci zavést příští termín revize do tabulky, na jaké datum se mám dívat? Na datum vypracování nebo datum převzetí?

1. Mohl by jste prozradit z jakého titulu a postavení ve firmě se ptáte?
2. Lhůta revize je zásadně věcí provozovatele. V revizní zprávě RT lhůtu jen doporučuje
3. Jako RT s dlouhodobou praxí znám jen dva datumy a to je začátek a konec revize.
    Předání RZ je věc administrativn í a podklad k fakturaci.
4. Do lhůtníku revizí nebude vůbec důležité žádné datum, ale vlivy stanovené v PVV
5. Když vám v daném roce se blíží provést revizi, tak ji včas musíte objednat a mít to
    potvrzeno, aby se stihla lhůta ve lhůtníku.
6. Lhůty se posunují jen v případě mimořádných revizí.
7. Cituji jen kolegu Milana Hudce:  Lhůta pro příští revizi se snad začíná počítat od data
    ukončení předchozí revize, ne? A dodávám : Viz ČSN 331500

slower:
jsem správce a měl bych hlídat lhůty revizí aby žádná nepropadla

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana