Které datum na revizi je určující pro další lhůtu pravidelné revize?
Jan Bocek:
Citace: slower 20.12.2024, 20:39
jsem správce a měl bych hlídat lhůty revizí aby žádná nepropadla
Lhůty revizí a vytvoření lhůtníku položek revizí spadá do gesce "odpovědné osoby za elektrické zařízení". Je to práce odborná a kvalifikovaná. Případně se objednává externě.
Správce objektů a nemovitosti na základě lhůtníku revizí vystavuje objednávky pro svého smluvního revizního technika a zaznamenává do databáze splnění a ukončení revize. Tato databaze je důležitá pro kontrolní orgány jak v prevenci, tak v maléru. Předmětem zájmu o tuto databazí má v případě události i pojišťovna.
Správce předává RZ pak osobě OOEZ k odstranění závad....
Ve smlouvě o revizní činnosti vždy vyžaduji kontaktní osobu kromě správce, právě odpovědnou osobu za elektrické zařízení.
František Šohajda:
Citace
Lhůty revizí a vytvoření lhůtníku položek revizí spadá do gesce "odpovědné osoby za elektrické zařízení". Je to práce odborná a kvalifikovaná. Případně se objednává externě.
Mělo by to tak být...ALE?
Co jsem prošel desítky malých a středních firem ,nikdo to nemá a nehodlá to ani udělat! (Podle postoje majitelů firem)
Většinou na mě hledí,co po nich chci, že to nikdo nikdy nechtěl??
Velké firmy to většinou mají....ale ne 100% z nich!
Radim Strycharski:
Citace: slower 20.12.2024, 20:39
jsem správce a měl bych hlídat lhůty revizí aby žádná nepropadla
Od data ukončení revize začíná lhůta. Na konci lhůty bude zase další revizní zpráva s datem ukončení revize.
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 21.12.2024, 08:16
Mělo by to tak být...ALE?
Co jsem prošel desítky malých a středních firem ,nikdo to nemá a nehodlá to ani udělat! (Podle postoje majitelů firem)
Většinou na mě hledí,co po nich chci, že to nikdo nikdy nechtěl??
Velké firmy to většinou mají....ale ne 100% z nich!
Když Osoba odpovědná... neexistuje, tak ale vždy je ve firmě někdo s konečnou zodpovědností.
Zpravidla jednatel(é) nebo jiný "statutár". A v případě problému je to jejich "boj".
Jirka Š. Svejkovský:
Jenom bych připomněl znění NV 190/2022:
Citace
Pravidelná revize musí být provedena v roce, do kterého spadá konec stanovené lhůty od doby provedení poslední revize. Netýká se lhůt, nepřesahujícíc h délku jednoho roku.
U revizí s lhůtou 1 rok a kratší je rozhodující datum předešlé revize, u dalších je to Silvestr daného roku.
Podle mého názoru, následná revize by měla začít jako revize předchozí + lhůta. Nejlépe prokazatelně, tedy smluvně, pracovním příkazem, dohodou ...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana