Proč musí být v dřevostavbě mimo chráničů i centrální chránič 300mA?
František Šohajda:
Citace: Miroš Jan 20.12.2024, 11:58
Napadá mě ještě jedno řešení.
Co takhle přinutit distributory, zda by šel osadit FI s Idn = 300 mA, do elektroměrovéh o rozvaděče, a hotovo.
A je po diskuzích.
(dance)
V rajónu EGD je to běžné,nedávno jsem jeden měnil,nešel zapnout...Musí se ale nahlásit odtržení plomb.Dává se to hned vedle HV (HJ) domu....
Milan Hudec:
Prošel by PP třífázový jističochránič před EM.....?
Dále by mne zajímalo, jak si normotvůrce představuje obvod ovládání HDO za onim chráničem, který budiž bude někde po cestě mezi elměrem a rozvaděčem.
Radim Strycharski:
Normotvůrce si to nepředstavuje, protože umisťuje chránič do bytové rozvodnice. Ale EG.D si to představuje takto.
Jan Franěk:
ALe vidím tam určení pro sítě TT. V našich končinách se tato síť moc nenosí. Pohybujeme se především v sítích TN
Já vidím rozpor především v tom že je normou určeno že má být chráničem chráněn už přívod. Potom mi stále nedává smysl jej chránit až v rozvaděči. Osobně nemám rád a nedávají mi smysl dva chrániče za sebou, tedy 300 a 30mA. Tedy u běžných rodinných domů (viz můj předchozí příspěvek).
Nicméně zrovna včera jsem toto s kolegou řešil. Šlo o přívod do venkovní sauny, který jsme připojili za 300mA chránič a v rozvaděči uvnitř sauny (v předsíni) jsou kombíky pro světla a zásuvky. Celá sauna je dřevostavbou posazenou vedle rodinného domu. Nedávalo by mi smysl ten 300mA chránič strkat až do rozvaděče v sauně.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana