Jakou relevanci může mít veřejný model Ai?

(1/3) > >>

Jiří Kantner:
Jen tak na okraj: zkusil někdo zadat takovýhle dotaz umělé inteligenci?
Výsledky vypadají logicky ale pak zkusí člověk zadat otázku z oboru, kde si je na 100procent  jistý a důvěra je tatam.  Například odpověď na tennto dotaz. Jak zapojit 400V/16A zásuvkovou redukci z 4P na 5p?
 (dance)
Skvělý nástroj pro člověka se znalostmi, dábelský pro ty kteří si myslí že už nemusí nic znátm že se stačí jen zeptat.

Fuk Tomáš:
Zeptat se tohoto veřejného chatovacího modelu na něco je asi tak stejně relevantní jako zaptat se na to v hospodě.

Jiří Kantner:
Jsou oblasti, kde AI nezklame, typicky v oblasti IT dokáže s miinimem iterací dát dohromady funkční skript, konnfiguraci routeru a podobně.  Někdy zas dokáže najit hisoorická fakta, která se nedaří dohledat googlem. A jindy je to na úrovni těch hospodských mouder po 10. pivu.

Jan Franěk:
Jen si dovolím upozornit na fakt, že hospody v tomto ohledu ztratily svůj význam a zmiňovaná funkce se přesunula na sociální sítě. Je to o to horší že dosah každé takové vyslovené kraviny (každého příspěvku) je nepředstavitel ně širší, trvanlivější než v případě výkřiku po 5tém pivku.
Navíc mi přijde že mnoho lidí se v tom silném informačním šumu ztrácí, neumí jej "odfiltrovat" a přijímají mnohé nesmysly jako fakta a pravdu, nebo návod. Proto se nám blbost šíří mnohem rychleji a koření mnohem pevněji a hlouběji.  (drinks)

Budu parafrázovat - nedávno jsem při revizi zjistil že jeden z PCH po jednom z měření nepřipnul zpět vodič N. I když se to rychle vyřešilo a další opakovaná měření byla OK, doporučil jsem jeho výměnu. Už bych mu prostě nevěřil. Pokud tedy zjistím že AI i přes správně položený a opakovaný dotaz bude tvrdit nesmysly, nemohu mu plně věřit v ničem. Bude to dobrý zdroj zábavy, může mi pomáhat při práci, ale vždy jen jako podpora a nástroj k pomoci.

Pokud to někdo nechápe, ať si "nabije ústa"  o:-) (drinks) (dance) (poklona)

Milan Hudec:
Pokud je princip odpovědí založen na.
1.počtu dostupných hlasů pro/proti
2.počtu zjištěných mimořádných událostí

Tak nemůže odpovědět jinak, že přechodka 4/5 je bezpečná.

Až v případě dotazu ve smyslu, zdali přechodka vyhovuje normám, odpoví že nikoli.

Pokud chceme umělou odpověď, musíme se i uměle ptát.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana