Co hrozí za práci bez živnostenského listu?
František Šohajda:
Veškeré nároky co má a nemusí být dle českého jazyka!
Musí, může, dává se, je doporučeno a podobně...
Když se to dá do norem,kolik právníků tolik názorů! O0
Pokud tam bude napsáno možný doporučený vzor RZ, část to pochopí tak že může ale nemusí!
Kdyby tam napsali vzor RZ tak to bude jasný všem!! (box)
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 09.12.2024, 08:42
Myslím, že tu vzniklo nedorozumění, revizní zpráva nemusí obsahovat nijaké číslo oprávnění.
Číslo oprávnění montážní fy. by měl dostat RT v podkladech pro revizi, jestli ho propíše do revize či ne, je jeho věc.
Povinné náležitosti revize řeší paragraf 10.
Přesně tak! (jednicka)
Nedávno po mě jeden inspektor TIČRu požadoval do RZ doplnění čísla Oprávnění s tím že ví, že tam být nemusí, ale on ho tam prostě chce. (eek)
Sdělil jsem mu, že se mi na první stranu další řádek už nevejde. Tak si ho vyžádal zasláním e-mailem...
A dnes znovu - lékařka co právě absolvovala návštěvu z TIČRu ohledně zrekonstruovan é ordinace mi volala, že jim musí doložit moje č. Oprávnění.
Oprávnění mi vydával ještě ITI. A kdo je jeho nástupnickou organizací??
Nechápu, proč si to nemohou dohledat sami ve svojí databázi... :(
A to mají politici pořád keců, jak se státu sdělí údaj pouze jednou a on už si ho napříště dohledá.
(cryi)
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda 09.12.2024, 16:47
Tak zrovna tohle by byla cesta do pekel. Neexistuje univerzální zpráva na všechny případy. Bude stejná revize na koupelnu a na generátor 200MW elektrárny?
A právníci by mohli řešit i špatné řádkování.
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 09.12.2024, 16:47
Veškeré nároky co má a nemusí být dle českého jazyka!
Musí, může, dává se, je doporučeno a podobně...
Když se to dá do norem,kolik právníků tolik názorů! O0
Pokud tam bude napsáno možný doporučený vzor RZ, část to pochopí tak že může ale nemusí!
Však to je taky naprosto v pořádku, že je (zatím) možnost volby.
Ten doporučený vzor v ČSN 33 2000-6 ed.2 sestavoval asi někdo, kdo těch revizí v reálu moc neprovedl.
Za mne a pro mne je to naprosto nepoužitelné.
Takže pane kolego, jestli mohu poprosit - už tyhle nápady na "jednotný povinný vzor revizní zprávy" nikde nešiřte (no)
Nevíme kdo všechno to tady čte a mohlo by se stát, že se toho nějaký snaživý ouřada chytne. (bigbb)
A bude nám pak třeba chtít nadiktovat nejen
- Jednotkou revizní zprávu (po vzoru Jednotné maturitní zkoušky), ale pak třeba i
- Jednotné měřící přístroje,
- Jednotný ceník a nakonec budou mít RT předepsán
- Jednotný oděv s nášivkami evid.č. Oprávnění a Osvědčení.
Samozřejmě Jednotné velikosti.. (zliskat)
Jan Franěk:
Vraťme se zpět k původnímu tématu.
Tím jsou požadavky na splnění všech zákonných náležitostí a případné sankce za jejich nedodržení. Pak postřehy a zkušenosti z praxe okolo jejich dodržování, vymáhání náležitostí, případně ty sankce jednotlivých úřadů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana