Co hrozí za práci bez živnostenského listu?
Radim Strycharski:
Citace: Pavel Čermák 08.12.2024, 18:47
Na druhou stranu-když přijdete na živ.úřad, dají vám papír, kde si můžet zaškrtnout téměř jakoukoliv volnou živnost bez jakýchkoliv dokladů-tak nevím, v čem by měl být problém.
Když je IČO, může se dělat běžný státní dozor a sankce. Když IČO není, tak to asi tak jednoduše nejde. Asi proto se rozlišuje soustavná činnost od jednorázového napečení cukroví. Jestli se nepletu, tak právě soustavnost činnosti je v živnostenském zákoně uvedena.
Pavel Čermák:
Pravda , omlouvám se, to už jsem měl IČO, ale překvapilo mě, že si mohu zaškrtnout třeba
provozování pouťových atrakcí, atd..
Rozvodak:
Né každý dobrý "natěrač" může být dobrý podnikatel, to je všude stejné.
U nás elektrikářů, bych to viděl tak každého 10, co nemá oprávnění od TIČR nebo má propadlou 50tku (NV 194/22).
Větší problém jsou borci s "přeloženým" výučákem v azbuce. (zle)
Jirka Š. Svejkovský:
Na rozdíl od natěračů je práce elektrokutilů bez oprávnění (a tudíž IČO) nerevidovateln á a tudíž neschopná uvedení do provozu. Máme to ve stodevadesátce, kde je číslo oprávnění povinnou součástí výchozí revize.
Nevím, jak to vidí ostatní kolegové, ale já to beru jako fakt.
Kamil Novák:
Citace: Rozvodak 08.12.2024, 20:53
Větší problém jsou borci s "přeloženým" výučákem v azbuce. (zle)
Aby bylo hned na úvod jasno - rozhodně nepatřím k "vítačům uprchlíků"!
V nedávné době jsem revidoval několik objektů, kde instalace dělali "azbukoví" elektrikáři (sice jako zaměstnanci, takže to je (mimo) ), ale 9 z 10 "našinců" by k nim měli jít, co se řemesla týká, do učení... (eek)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana