Jak revidovat zásuvky 230V z Polska?
Milan Hudec:
Citace: David Hruda 28.11.2024, 10:16
Pavle, snažím se představit si, jakým mechanismem může dojít při záměně L a N k poškození čehokoliv. Nic mě nenapadá.
Až mi tohle někdo vysvětlí, budu tomu věřit, ale do té doby si ponechám přesvědčení, že to, čemu vadí tato záměna patří do sběrny odpadu. Kotel nepočítám, tam je to nešťastné hlídání plamene...
Jednopolový vyp v N namísto v L.
Tj.elektronika v přístroji bude namáhána i při vypnutém stavu (mezi L a PE).
David Hruda:
Citace: Milan Hudec 28.11.2024, 11:28
Jednopolový vyp v N namísto v L.
Tj.elektronika v přístroji bude namáhána i při vypnutém stavu (mezi L a PE).
Cokoliv, pro co je vypínání N a trvale připojená L a PE "námaha", bych doma nechtěl mít.
Pořád ale nevidím to poškození a řešení pro německý a další trhy...
Jan Palička:
Citace: Pavel Horský 28.11.2024, 08:17
Ten se nám po cca hodině odporoučel po prvním zapojení do špatné strany válečkové roztrojky, kdy jsem přikládal jeho odchod chybě výrobce. Bylo opraveno v záruce a hrnec byl uložen do spíže. Cca před měsícem jsme ho vyndali na zavařování domácích vepřovek, zapojili do nových zásuvkových boxů v ostrůvku nové kuchyně a hrnec se opět odporoučel do křemíkového nebe. Zásuvkové boxy byly z výroby obráceně zapojené. Již je vše v pořádku, boxy vyměněny, výrobce si posypal hlavu popelem, hrnec opraven a při správném zapojení zavařuje jako Ďábel.
No, jestli je hrnec vybaven šňůrou s vidlicí Unischuko, pak bych to považoval za chybu výrobku. Protože v tom, případě musí být technicky připraven i na zapojení do nepolarizované zásuvky Schuko. Jestli má českou vidlici a je schválen k provozu jen u nás a na Slovensku..... .pak prosím
Pavel Horský:
Citace: Jan Palička 28.11.2024, 14:35
No, jestli je hrnec vybaven šňůrou s vidlicí Unischuko, pak bych to považoval za chybu výrobku. Protože v tom, případě musí být technicky připraven i na zapojení do nepolarizované zásuvky Schuko. Jestli má českou vidlici a je schválen k provozu jen u nás a na Slovensku..... .pak prosím
Nevím, dál jsem to nezkoumal a hrnec je už zazimován. V každém případě 2x odešel při připojení do obráceně zapojené zásuvky.
Nejsem odborník na slaboproudou elektrotechnik u, proto se do toho dál nešťourám.
Důležité pro mě je, že ve správně zapojené zásuvce hrnec funguje bez problémů. Tím pádem jsem spokojený a život plyne dál jak má.
Milan Hudec:
Pokud existuje zvyklost, není potřeba ji měnit, když změna nepřinese pokrok.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana