Musí být prostory "Dentální hygieny" VEZ třídy 1?
Marek Poláček:
Setkal se zde někdo z kolegů, že by prostory výhradně pro „dentální hygienu“ nebyly začleněny do VEZ tř.1 ?
František Šohajda:
V -710máte asně uvedeno, že pokud výkon nejde (nebo těžce) opakovat ,tak je to v třídě 1.
Dentální hygienu můžete opakovat i 10x bez újmy na pacientovi... (dance)
(Něteří projektanti neví a dávají to do jiných kategorií)
A co protkol o zařazení místností ve zdravotnictví??
Marek Poláček:
Dostala se mně do rukou pouze revize s negativním závěrem, že nejsou splněny podmínky ..-7-710 a že nebylo předloženo “Stanovisko” od TIČR. K ostatní dokumentaci jsem se zatím nedostal. Určitě to ani nikdy předtím nebyla zubařská ordinace. Musím ještě počkat na dodání ostatní dokumentace. Celá tato situace mi příjde hodně nestandartní.
Kamil Novák:
Ordinace tzv. dentální hygieny jako samostatná kategorie neexistuje.
Je to prostě ošetřovna/vyšetřovna a nechápu, že v tom někdo může vidět místo pro diskusi.
Ve skupině 0 být nemůže (neboť "příložné části) a "dvojka" je skoro nesmysl.
Takže kde jinde by to mělo být?
Citace: František Šohajda 19.11.2024, 15:40
V -710máte asně uvedeno, že pokud výkon nejde (nebo těžce) opakovat ,tak je to v třídě 1.
Dentální hygienu můžete opakovat i 10x bez újmy na pacientovi... (dance)
Nejsem si úplně jist jak to myslíte, ale každopádně jste si čl.710.3.6 trochu "ohnul".
Jirka Dobrovolný:
Nařízení vlády 190/2022 Sb. o VTEZ
§4
(1) Vyhrazeným elektrickým zařízením I. třídy je
d) elektrická instalace ve zdravotnických prostorech, s výjimkou zdravotnických prostorů, kde se nepředpokládá použití žádných příložných částí a kde zkrat zdroje nebo jiná porucha nemůže způsobit ohrožení života a zdraví osob, majetku nebo životního prostředí,
ČSN 33 2000-7-710
čl 710.3.4 příložná část je část přístroje, která je při funkci nezbytně v kontaktu s pacientem. (Což propriety pro dentální hygienu mnohdy mají, že...)
čl. 710.3.5
skupina 0: nepředpokládá se použití příložných částí
čl. 710.3.5
skupina 1: výpadek nezpůsobí ohrožení, předpokládá se použití příložných částí
čl. 710.3.7
skupina 2: ohrožení výpadkem napájení + předpokládá se použití příložných částí
Takže asi není o čem polemizovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana