Jakou navrhnete soudobost pro přívod 3x1,5 při zatížení 4x2kW?

<< < (3/7) > >>

František Tuček:
Natáhnout přes dvůr dočasný přívod bylo první co jsem navrhl. Pak jsem si vzpoměl, že mám někde neprodaný kus čtyřkanálového přednostního relé Schrack, co by to řešilo. A tak to celé vzniklo. To relé je svou cenou prakticky neprodejné a toto by alespoň ne chvili mohlo posloužit. Co jste zde uvedli, s tím souhlasím. Ale dočasně to bude určitě, protože paní domácí už vybírá vše nové a mezi oběma budovami přibude přístřešek. Popravdě, 6 metrů chráničky Kopoflex přes dvůr by mohli snést, aspoň bych se nemusel otravovat s tím relé :-)

Jan Bocek:
Jakou navrhnete soudobost pro přívod 3x1,5 při zatížení 4x2kW?

Standardní 0,8 a tomu odpovídající přívodní kabel a jištění.

Pro byty se dnes považuje za minimum přívodní kabel 5x6 mm2 a zásuvky rozfázovat na všechny 3. fáze s jističi 16 A. Předpokládá se rozvod TNCS.

Milan Hudec:
Délka vedení?
Způsob uložení?
Koeficient přerušovaného chodu spotřebičů?
Jištění za účelem dlouhodobé životnosti, nebo se přijme myšlenka dočasnosti?
Uživatelské chování?
Klidně se může stát, že kabel bude správně odjištěn a provozovatel bude spokojen.

Milan Hudec:
Citace: František Šohajda  20.11.2024, 12:14

Jen to co jsem viděl na vlastní oči...
U jednoho majitele RD ,který si asi 7m od domu postavil v zahradě za domem takovu "garsonku" místo garáže.Tudíž kuchyně se vším, koupelna, WC a dva malé pokoje,chodba,spíž,el.sporák...... (zle)
Měl instalaci udělanou v tomto přístavku 3 fázově dle norem! Ale k HL. rozvaděči garsonky měl provizorně dotáhlou 3x1,5 CYKY ze svého domu ze sklepa.Aby mohl tam dodělávat v zimě věci.Topení plynem.Provizo rka zůstala,neřešil to.
Za několik let tam ubytoval syna s rodinou a dvěma dětmi.Fungoval o to jako klasický RD.
Zavolal mě, že to má zapojené celé stále na provizorku CYKY 3x1,5mm.Rozdělal jsem krabici, 3x1,5 měla trochu jinou barvu, ale izolace se zdála v pořádku.(Měřič na IZO jsem neměl se sebou).Řekl jsem mu,ať to hned vypne a vymění za min.6 CU!!To jsem si nemyslel ,že to 3x1,5 mm přečká-přečkala a jede to doteď skoro 31 let!!

Tak dle SICHRU, 3x1,5 v zemi s kofíkem průměrné vlhkosti/teploty hlíny vydrží nějakých 30A, takže se není čemu divit, ano nejohroženější budou spoje.

František Šohajda:
Citace: Václav Třetí  20.11.2024, 14:55

To není dobrý vzor. Jaké to má jistění? Ono se to jednou vymstí...

Nedávám to jako vzor!! Ale i já jsem se divil,že mu to po 1-2 letech neuhořelo!!
(Pátral jsem i po jištění, našel jsem tam 20A jistič)
Také jsem majiteli říkal,že se to jednou vymstí....aby jednal...prý to jede tolik desetiletí a nic?
Nedal si to vymluvit, tak jsem šel pryč!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana