Využijete možnosti příjem z nabíjení a vybíjení domácích akumulátorů?

<< < (3/4) > >>

Libor Skýba:
Ano, myšlenka dobrá. Ale jak už tady někdo psal, je to jen další vábnička na ty, co si pořizují FVE s vidinou nějakého výdělku. Bohužel na tom, ale vydělá maximálně tak někdo jiný. Takže za mne určitě né. Já bych svou draze pořízenou baterii k takovým věcem za stávajících podmínek nikdy nepropůjčil. Stejně jako bych nikdy nepropůjčil svou FVE jako zdroj levné elektřiny a pak ji draze nakupoval ze sítě. Jo, kdyby ty ceny za výkup elektřiny a případně pronájem baterie byly férové, tak bych o tom možná uvažoval a svou FVE i s baterii k síti připojil. Ale takhle ? Za výkup elektřiny pár haléřů a za připojení baterie pár stovek ?

Rozmahel Vladimír:
A pořád tady bude Distributor, který chce peníze, i když žádná elektřina jeho dráty neproteče. Je to logické, protože bez něj by skutečně spadlo všechno. I ty dálkově ovládané boilery. Ale ti, co se o to budou starat od PC, budou mít stále své jisté. A sítě se musí udržovat a platy v energetice obecně jsou nadprůměrné, nemluvě o ceně materiálu. Někdo se taky musí starat o jalovinu.
Ceny obecně rostou všude, distribuce bude taky dražší a dražší...
Spot umí být výhodný, ale taky zatraceně drahý. V okamžiku problému může i na delší dobu cena vyletět do nebe a rázem je úspora pár tisícovek v kapse někoho jiného. Platíme za to, že se Evropa elektricky propojila, bohaté státy si elekřinu koupí, no a MY / vlastníci výroben /,  kteří máme elekrárny, na tom můžeme zatraceně vydělat. Smůlu má obyčejný občan, ale on stále umí držet hubu a krok.  :(

Jan Franěk:
Myšlenka je dobrá a po "doladění" půjde o fajn produkt, který pomůže alespoň částečně stabilizovat síť. Co se týká domácností, problém vidím především v malé kapacitě úložišť, ať už jde o baterky, nebo třeba bojler a podobně. Už nyní několik let běžně na této potřebě vydělávají (nebo si přivydělávají) větší firmy, nebo třeba teplárny. Regulátor vzdáleně sepne ohřev vody a teplárna (nebo jiný provoz) spotřebovává přebytky ze sítě, čímž pomáhá prodejci či distributorovi v minimalizaci vícenákladů v podobě pokut za přebytky. Navíc to pomáhá se stabilizací sítě, kterou občas dost rozhodí obnovitelné zdroje. 
Díky různým smart střídačům, nebo nadřazeným PLCčkám (například FOXTROT),  není problém "pronajmout " třeba jen část kapacity svého bateriového úložiště a druhou část využívat nadále pro své potřeby. Jak velkou část si můžete dopředu nastavit v sw.

Tedy si dovedu představit že je to fajn produkt pro mnoho firem, ale ohledně domácností to bude díky minimální kapacitě uložišť prozatím spíše na okraji zájmu. Viz například osobní zkušenost Juraje Rojka  (poklona) (drinks)

Juraj Rojko:
Citace: Jan Franěk  20.11.2024, 19:05

Viz například osobní zkušenost Juraje Rojka  (poklona) (drinks)

Aby nedošlo k nedorozumění, já toto nevyužívám, jen Delta Green lehce sleduju, protože se mi líbí jejich aktivity. Moje FVE by se měla v rozumné době zaplatit z vlastní spotřeby, tak zatím nemám velkou motivaci experimentovat .

Miroslav Minařík:
No, když napíšu, že už tato myšlenka tu byla před 14 rky, budu za blázna :-)
Psal se rok 2010 a my se potkali s mladým panem Haasem ve Frankfurtu. pozval nás do Vídně a kromě Tesly nám představil vizi systému zpětného využití akumulátorů elektromobilů. Samozřejmě s tehdejší infrastrukturo u to bylo proti dnešku sci-fi. Při dnešních možnostech to tak nereálné už nevidím.

Bohužel z té doby jsem našel jen tuto videovzpomínku ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana