Navrhujete, instalujete stále ještě zvonky konstrukce Wagnerova kladívka?

<< < (3/5) > >>

Zdeněk Mazač:
Citace: Milan Hudec  12.11.2024, 12:45

Hezky jste to popsal, ještě poddotaz, školní zvonky jsou "na kolik V"?

Ve své praxi jsem se setkal se školními zvonky na 220V hlavně ve vesnických školách. Dodnes jsou funkční a používané

Jozef BABJAK:
Citace: Václav Třetí  12.11.2024, 10:07

Jsou známy případy, kdy došlo, po zazvonění na byt, k explozi.

Je to takmer úplne  (mimo),  ale kto si na to spomínate? V jednom príbehu zo seriálu Derrick bola takto spáchaná vražda: vrah najskôr obeti daroval niečo, čo bolo treba upiecť alebo zohriať v rúre. Potom so správnym načasovaním zavrel hlavný prívod plynu do bytovky, čím spôsobil zhasnutie plameňa v rúre. Potom, opäť so správnym načasovaním prívod plynu opäť otvoril, čím začal unikať plyn. Nakoniec - nebude prekvapením, že so správnym načasovaním - stačilo zazvoniť pri vchodových dverách na správny zvonček, a dielo bolo dokonané. Evil mastermind,  scenár hodný Jamesa Bonda.

Včera som si na meetingu v práci nevedel spomenúť na čom sme sa dohodli pred týždňom, a toto si pamätám koľko, 40 rokov?

Jiří Kantner:
Mám slabost pro technické výrobky na kterých lze obdivovat poctivé řemeslné zpracování, dlouhou životnost a nekompromisní fuknčnost. Dnes je pramálo takových historických spotřebičů/přístrojů které se dají bez problémů používat i v dnešní době. Jedním z nich je právě domovní zvonek.
Prostě domovní zvonek s miskou z bronzu nebo mosazi, s cívkama vinutýma CuLBB závit vedle závitu s dřevěným krytem který kdyby se sundal, tak to bude potěšení pro oko.  Tyhle staré, prvorepublikov é exempláře měly docela těžkou magnetickou kotvu ,která spolu s měkkou pružinou zaručovala  nízkou frekvenci přerušování tak, že zvonek zvoní a nechrčí.
Na rozdíl od melodických zvonků nebo dnešních elektromagneti ckých chrčáků je slyšitelnost velmi dobrá.

Nevíte náhodou někdo o zařízení, které by se dalo připojit paralelně ke zvonku a bylo schopné přes wifi indikovat stisk zvonkového tlačítka na mobil?
Přece jen na zahradě už ta slyšitelnost není..

Michal Čeleda:
Citace: Krnovak  12.11.2024, 11:20

Kdysi jsem si místo chrchláku namontoval něco, co hrálo různé melodie a všechny děti z domu si to chodily poslouchat jako technický zázrak.

OT: jo to jsem měl taky, jako hračku dětem na dvě tužkovky. Půjčily si to sousedovic děti, druhý den mi to sousedka vracela se slovy "Na, vem si to, mě už z toho třeští hlava" :-)

Citace: Jiří Kantner  13.11.2024, 09:05

Nevíte náhodou někdo o zařízení, které by se dalo připojit paralelně ke zvonku a bylo schopné přes wifi indikovat stisk zvonkového tlačítka na mobil?
Přece jen na zahradě už ta slyšitelnost není..

Asi bych ke zvonku připojil přes relátko vysílač od bezdrátového zvonku a pořídil bateriový přijímač, příp. dle možností do zásuvky. Přes WiFi by to asi bylo kapku nákladnější a asi i pomalejší

Jiří Kantner:
Citace: Michal Čeleda  13.11.2024, 09:33

Asi bych ke zvonku připojil přes relátko vysílač od bezdrátového zvonku a pořídil bateriový přijímač, příp. dle možností do zásuvky. Přes WiFi by to asi bylo kapku nákladnější a asi i pomalejší

Ano tohle je nejjednodušší a asi i bez problému realizovatelné . Jenže já nechci s sebou nechci tahat přijímač, stačí že je člověk "přivázaný" k mobilu proto bych to rád řešil pomocí WiFi. Zpoždění v řádu sekund  nevadí, minuty už by byly neakceptovatel né. Obyčejná aplikace co zvládne indikaci eventu, žádná kamera ani interkom. Nechci postupovat metodou pokus omyl a zkoušet objednávat něco na Ali nebo Temu, proto se ptám tady.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana