Jak řešit vyhazování jističe třífázovým trafem při jeho zapnutí?

<< < (2/6) > >>

Miroš Jan:
Ještě mě napadlo, vřadit do každé fáze, rázovou oddělovací tlumivku. Akorát jsem to zkoušel pouze jednou, ale již si nepamatuji výsledek. Saltek dělá řadu RTO-63/500V/63A.  :(
Používají se v případech, pokud nelze dodržet vzdálenost mezi T1 a T2 svodičů.

Milan Hudec:
Ta tlumivka tomu moc nepomůže, spíš jsem si vzpoměl na případ, kdy jsem coby "mladej co všechno ví nejlíp" kritizoval obejití dílny kabelem dokola k soustruhu..... .
No a dnes vím, proč tomu tak bylo a za pitomce byl já (dance)

Pavel Čermák:
Taj "řešení" s lehce smotaným 50m kabelem před strojem jistě známe všichni. Ta elegance.
Tady by možná pomohl dostatečně dimezovaný stykač pro kompenzační rozvaděče, který má
před hl.kontakty předřazeny pomocné s nabíjecími odpory.

Jiří Schwarz:
Dnes se bohužel dost šetří a pokud je něco navrženo a navinuto pro nějaké sycení magnetického obvodu, kolikrát stačí dostat se se skutečným napětím o více než nějakých 5% nad jmenovité napětí a už je tam pořádná špička.
Pak ještě záleží na tom v jakém stavu se trafo vypne, jaký je tam zbytkový magnetismus a v jaké fázi sinusovky se zapne

---
A pokud jde o tlumivku RTO (nebo podobné od konkurence),  to je pro "přibrždění" hodné krátkého impulsu, pro 50 HZ je jejich vliv zanedbatelný, těmi toho moc nezachráníte

Rozmahel Vladimír:
Trafo je indukčnost a při zapnutí si bere ze sítě i jalový výkon.
Bylo by zajímavé zkusit individuální kompenzaci připojením vhodného kondenzátoru paralelně na svorky trafa.
Výkon kondíku cca 1/3 výkonu trafa.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana