Jak vzniká kondenzovaná voda ve skříních s vysokým krytím?
Tým Elektrika:
Technické informace tvorba kondenzátu a protiopatření
Jak vzniká kondenzovaná voda ve skříních s vysokým krytím? Kondenzace v rozvaděčích může být problém, zejména pokud jsou umístěny v prostředí s vysokou vlhkostí a velkými teplotními výkyvy. Aby se zabránilo škodlivé kondenzaci, je důležité zajistit správné ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jak vzniká kondenzovaná voda ve skříních s vysokým krytím?
František Šohajda:
To jistě zná každý z nás...Zejména ve sklípcích (vinných) jsem dokonale utěsnil krabice typu ACIDUR ,pořádně dotáhnul aby guma těsnila,potom jsem vyzkoušel i silikonem obtočit vývodky,pod víčko také dát silikon.....Ví c jsem nemohl udělat.. Asi po 10 letech zkrat v jedné ACIDUR (pramínek zuhelnatělý v bakelitu)...
Krabice byli s vodou, někde bylo i pár ml vody!! :(
Sklípek byl dojmem suchý!
Určitě by pomohlo dostat nějak vodu krabic pryč.
Juraj Rojko:
Citace: František Šohajda 29.10.2024, 09:01
Víc jsem nemohl udělat..
Ve skutečnosti jste měl udělat méně. Utěsnil jste krabici proti vodě v kapalném stavu, ale tělo krabice je paropropusné. To platí i pro mnoho jiných materiálů u kterých by to člověk nečekal (různé plasty). Vlhkost se tam tedy dostane bez ohledu na vaši pečlivost a pokud zkondenzuje, tak už nemá cestu kudy se dostat ven. Takže v podobném prostředí důležitější než IP je větrání a odvod kondenzátu. V extrémním případě by pomohlo krabici lehoučce vyhřívat. Nevím zda pro tento účel existují profesionální řešení…
Milan Hudec:
Citace: František Šohajda 29.10.2024, 09:01
To jistě zná každý z nás...Zejména ve sklípcích (vinných) jsem dokonale utěsnil krabice typu ACIDUR ,pořádně dotáhnul aby guma těsnila,potom jsem vyzkoušel i silikonem obtočit vývodky,pod víčko také dát silikon.....Ví c jsem nemohl udělat.. Asi po 10 letech zkrat v jedné ACIDUR (pramínek zuhelnatělý v bakelitu)...
Krabice byli s vodou, někde bylo i pár ml vody!! :(
Sklípek byl dojmem suchý!
Určitě by pomohlo dostat nějak vodu krabic pryč.
Ve vinných sklípcích už jedu na jistotu acidurky zalité gelem.
Slepých cest co nej krytí, či nějakého odvětrání jsem zažil až až.
Jiří Kantner:
Ono nejde jen o acidurky ale třeba domácí vodárna ve sklepě mívala motor v provedení IP44 a na jednom ložiskovém štítu býval ve spodní části otvor cca 4mm právě kvůli odvětrání, kdo ho při "údržbě" zamazal barvou, měl za pár let jednu starost navíc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana