Jakou doporučíte elektro příručku pro laika?
PajoCZ:
Potřeboval bych sehnat stručnou příčku pro laika- mého otce, kde jsou vysvětlené jen základní pojmy, at' ví že když vezne multimetr (klešták kde se neřeší ani rozsahy, má jen 5poloh) co s ním muže dělat.
Hledal jsem už dlouho ale všechyn příručky vysvětluijí kondíky, cívky, odpory apod.
Já bych chtěl jen napětí, proud a to by možná stačilo O0 , nevíte prosím někdo o něčem?
Našel jsem jen zálkady kde to mělo jen 50 stran, ale tam byli i příklady na cívky, odpory apod.... i to mě přišlo zbytečné :( .
Nečekám taky že bude vydaná knížka jen pro mě takže tam neco byt musí, ale pořád mě napadá že se s tím musím pohrát a těch 5-10 stran mu napsat ručně (zle)
Jiří_Hrubý:
https://m.youtube.com/watch?v=ifqwDnBemhU
Jiří Schwarz:
Existuje kniha Příručka pro elektrotechnik a
Je to překlad z německého originálu, má to již několik vydání, je to použitelné i jako učebnice, je tam něco o součástkách, něco o výrobě a rozvodu energie, něco o slaboproudu, něco o rozvodech nn, jediné, co by se dalo knize vytknout, je pár drobností, které jsou dané tím, že originál je německý a tak mají pár věcí jinak, např. zásuvky Schuko
Pak existuje kniha Praktická elektrotechnik a (Peter Bastian a kolektiv), to je překlad z anglického originálu, rozsahem a obsahem podobná
(v době provozu jistého serveru se tam daly sosnout skeny...)
Zdenek Skotnica:
Příručka elektrotechnik a není kniha, ale přímo elektro Bible.
Jiří_Hrubý:
Příručka pro elektrotechnik a nemá 5-10 stran, které si představuje tazatel.
Z dotazu to chápu tak, že stačí obnovení vědomostí ze základní školy a první ročník učení už je zbytečně moc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana