Existuje relé které lze spínat různým napětím?

<< < (4/4)

Jan Palička:
Citace: David Hruda  14.10.2024, 23:12

Ne, neberete.
Vy berete napájecí napětí pro ventilátor.
Moje otázka zněla, zda nemá řídicí jednotka jiný výstup, na kterém se objeví informace o tom, že ventilátor běží, například v podobě konstantního napětí.
Třeba pro otevření nějaké klapky apod.

Jestli má kotel čerpadlo okruhu, tak by to mělo jít ze signálu pro čerpadlo. To se většinou spouští s předstihem před hořákem a vypíná se zpožděním po vypnutí, ale to by asi pro účely větrání kotelny mohlo být jedno....

Martin Hrobařík:
Citace: David Hruda  14.10.2024, 23:12

Ne, neberete.
Vy berete napájecí napětí pro ventilátor.
Moje otázka zněla, zda nemá řídicí jednotka jiný výstup, na kterém se objeví informace o tom, že ventilátor běží, například v podobě konstantního napětí.
Třeba pro otevření nějaké klapky apod.

Chápu co tím myslíte bohužel žádný jiný výstup nekoresponduje se spuštěním ventilátoru.

Martin Hrobařík:
Citace: Jiří Schwarz  15.10.2024, 12:56

Davide, myslíš to dobře, ale po někoho je obrovský rozdíl k jednomu vedení připojit další spotřebič, nebo zasahovat do technologie kotle.

-----------
Pokud je tam regulace otáček, záleží na tom jaký je tam ventilátor a jak je dělaná ta regulace. Pokud by to byla PWM, tak je otázkou když by to "přesně zopakovalo" elektronické relé SSR, jestli by to vyhovovalo doplněnému ventilátoru

Regulace je v kotli lineární. Ale já mám samostatný okruh s regulací pro větrák do kotelny chtěl jsem pouze signál.

Martin Hrobařík:
Citace: Jan Palička  15.10.2024, 17:00

Jestli má kotel čerpadlo okruhu, tak by to mělo jít ze signálu pro čerpadlo. To se většinou spouští s předstihem před hořákem a vypíná se zpožděním po vypnutí, ale to by asi pro účely větrání kotelny mohlo být jedno....

Zatím to vypadá že máme vítěze. Z největší pravděpodobnos tí to bude právě přez čerpadlo kotle. Došlo mi že i z toho důvodu že ventilátor kotle by vypnul ale kotel je stále natopen a veliké vedro v malé kotelně bude ještě odvádět odtahový ventilátor do patra. Udělám malou cirkulaci vzduchu v kotelně a přez filtr odvedu přebytečné teplo do patra.

Martin Hrobařík:
Všem mnohokrát  (poklona)  za odpověďi názory a rady.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana