Co je to RTU? Remote Telemetry Unit
Tým Elektrika:
B projecta konzultuje, projektuje a implementuje RTU
B projecta elektromontážn í firma, která pokrývá většinu oblastí současné elektroinstala ce v budovách. Její činnost odpovídá zavedené praxi v oboru. Pro zákazníky může být výhodou jeden dodavatel pro silno i slaboproud, projekci i revizi. Před výběrem dodavatele je však doporučeno vyžádat si konkrétní reference a zjistit reálné zkušenosti zákazníků.
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
B projecta konzultuje, projektuje a implementuje RTU
PavelK67:
Citace: Jaromír Táborský 19.11.2024, 19:40
Co taková krabička může stát? Musí to být velice odpovědná věc když to povolují energetiky. Já se s tím ještě nesetkal.
Dispečerské řízení je nařízeno pro výrobny od 100kWp. Cena se pohybuje podle počtu měničů, snímaných míst, měření na vn/nn apod. od cca 100kKč do třeba 400kKč. Nepočítám v to dodávku MTP/MTN, kdy na vn se cenovky pohybují klidně od 28kKč/ks ( na vn 3x MTP + 3x MTN a je to hned +150kKč navíc)
PavelK67:
Citace: Radim Strycharski 19.11.2024, 19:50
Já jsem se s tím setkal prozatím nepochopeně a to v případě, kdy pro FVE byla RTU distribucí nařízena a současně nebyl povolen přetok.
Dispečerské řízení řeší kvalitu výstupního napětí, regulovatelnos t výrobny, možnost jejího odstavení a samozřejmě přenos telemetrických informací. S povolením přetoků to nesouvisí. Je potřeba vnímat fakt, že je to nestabilní ale mnohdy výkonný zdroj v distribuční síti a může ji rozbalancovat díky tomu, že svojí výrobou způsobí nepotřebnost energie z DS a tam vzniká přebytek.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana