Akce vypadá parádně (bohužel jsem tam nebyl), je nabitá akcemi a firmami, ale.........
Přesun do Brna určitě prospěl celkové úrovni, to si nedovolím zpochybnit. Nicméně ne všichni elektrikáři mají výhodnou polohu jako já, aby se snadno dostali do Brna i ze vzdálenějších koutů. Bojím se, že mnoho jejich příznivců třeba z Plzně, se na výstavu do Brna prostě nevydá. Je to pro ně hodně z ruky.
Přízeň obecenstva je vrtkavá a někdy silně nepředvídateln
á, proto těžko soudit zda to má budoucnost, nebo ne. Osobně mám moc rád právě ty menší regionální výstavy. Třeba proto že jsou dostupnější, lidé k sobě mají blíže a jsou oslovování přímo elektrikáři z širokého okolí, kteří by jinak nejeli na akci přes půl republiky, bez ohledu na důvody.
Také je otázkou jestli má Ampér nějakou konkurenci. Dle všeho se od Ampéru odvrátila většina důležitých vystavovatelů a sám tam jezdím už jen ze zvyku a pozdravit se osobně se svými dodavateli, kterých mnoho potkám na jednom místě, pokud se ukážou. Z tohoto pohledu je pro mne Ampér "mrtvola", kterou ELFETEX válcuje už jen tím, že se tam lze potkat s firmami které udávají trend v instalacích a které na AMPÉR už dávno nejezdí. Proč tomu tak je?