Vyplavená rozvodna přece není všechno, ne?
František Šohajda:
Citace
Což je docela zvláštní, očekával jsem že budou požadovat alespoň čestné prohlášení majitelů objektů nebo revizní zprávu, dojde k výměně vytopeného elektroměru a kontrole HDS.
To nemůžou u fyzických osob požadovat.Není to nikde zakotveno. (norm)
Majitel je právně zodpovědný-když se něco stane, najitel nemovitosti jde do lochu! (dance)
Václav Třetí:
Ovšem ponecháním starého, vytopeného elměru jsou sami proti sobě. Ten jistě nebude měřit přesně, spíše brzy odejde. Ten je navíc jejich, s ním mohou nakládat jak chtějí a potřebují. To mě překvapuje, protože na to bývali vždy jako ohaři.
Další riziko může být obyčejná nožová pojistka, která plná vody se může zachovat jako ruční granát. Oblouk se nemá jak zhasit a navíc se odpaří voda a výbuch keramického těla pojistky umí prorazit i plechová dvířka SP5.
Rozvodak:
Citace: František Šohajda 23.09.2024, 11:01
To nemůžou u fyzických osob požadovat.Není to nikde zakotveno. (norm)
Majitel je právně zodpovědný-když se něco stane, najitel nemovitosti jde do lochu! (dance)
To není pravda.
Zákon 458/2000Sb (§ 25- 3) - C) - 1), 2), 6), 7); 6) ), mluví jasně o tom kdy může distributor omezit dodávku pro život ohrožující stavy a kdy jí obnovit. Není relevantní jestli jde o fyzickou nebo právnickou osobu.
Rozvodak:
Citace: Václav Třetí 23.09.2024, 11:24
Ovšem ponecháním starého, vytopeného elměru jsou sami proti sobě. Ten jistě nebude měřit přesně, spíše brzy odejde. Ten je navíc jejich, s ním mohou nakládat jak chtějí a potřebují. To mě překvapuje, protože na to bývali vždy jako ohaři.
Další riziko může být obyčejná nožová pojistka, která plná vody se může zachovat jako ruční granát. Oblouk se nemá jak zhasit a navíc se odpaří voda a výbuch keramického těla pojistky umí prorazit i plechová dvířka SP5.
Alespoň moje zkušenost je taková, že většina vyplavených elektroměrů je dřív nebo později ve zkratu. Mimo to, nesplňují požadované metrologické vlastnosti.
Jan Franěk:
Citace: Rozvodak 23.09.2024, 18:18
.... Mimo to, nesplňují požadované metrologické vlastnosti.
Také se domnívám že pak není složité napadnout fakturu (vyúčtování), když je použito měřidlo, které nemusí být po povodni v pořádku z pohledu přesnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana