Lze dát lomenou pákovou baterii (pot filler) nad/za sklokeramikou varnou desku?

(1/2) > >>

Lenka R92:
Jsme ve fázi projektování kuchyně a chtěla bych mít za sklokeramickou varnou deskou (ne indukci),která bude umístěna v úhlopříčce přes roh, lomenou pákovou baterii (tzv. pot filler) se dvěma ventily - hlavní a pojistný. Byla by ve zdi v rohu za varnou deskou. V zahraničí se dává nad plynové sporáky,ale i sklokeramické varné desky. Nevím ale jestli to u nás v ČR projde revizí? Cílem je plnit/doplňovat těžké hrnce vodou přímo na sporáku. Na starém bytě jsme měli vysouvací hlavici od dřezu, ale to je k ničemu,hadice se pořád zasekávala a teď to bude ještě dál.

Pavel Horský:
Jen se zeptám...jak často vaříte v prádelním hrnci, že zvažujete to, co je běžné např. ve velkokapacitní ch kuchyních?  V domácích podmínkách se mi to nějak nezdá.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  11.09.2024, 19:53

Jen se zeptám...jak často vaříte v prádelním hrnci, že zvažujete to, co je běžné např. ve velkokapacitní ch kuchyních?  V domácích podmínkách se mi to nějak nezdá.

U sporáků není ani tak riziko vody dopadající na desku, jako vody tekoucí na záda sporáku, s ventilačními otvory bez krytí.

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  12.09.2024, 07:28

U sporáků není ani tak riziko vody dopadající na desku, jako vody tekoucí na záda sporáku, s ventilačními otvory bez krytí.

Asi takhle...v domácích podmínkách by mě tato rádoby vychytávka nikdy ani nenapadla. Na to jsem poměrně dost duševně zdráv a Tebou popisované riziko je samozřejmě jedním s klíčových argumentů proč takto NE.

Jiří Kantner:
Jedna věc je sporák po kterém vždy voda nějak poteče po stěnách když se přelije a druhá věc je  zabudovanaá  varná deska do linky která je v místech kde se dotýká zdi třeba zatmelená silikonem takže z tohoto pohledu bezpečná. Pak zbývá dořešit případné ventilační otovry tak aby shora kapající voda nemohla zatéct do částí které jsou pod napětím.
Jsem přesvědčený o tom, že projektant má v první řadě plnit přání zákazníka a hledat jak to udělat v souladu s normami a ne vysvětlovat jak má hospodyně v kuchyni vařit.
Rizika  tu existují a důležitý je výběr vhodných komponent do kuchyně. Když nevidíme onu kuchyni ani rozpracovaný projekt, nemá cenu vynášet kategorické soudy. Spousta věcí je o komfortu a zvyku.  Co projektant zamítne, to  si pak  zákazník nechá namontovat na svou vlastní pěst a výsledné řešení může být opravdu nevyhovující. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana