Jak řešit přípojné místo na veřejných prostranstvích?

<< < (3/3)

Milan Hudec:
Ten "tvůj" antivandal vypadá dobře, super tip.

Otakar Dosbaba:
Jj, Pavle, vím že kolem muziky a pódií také pohybuješ, občas zkouknu videa s Full Time.  O0

Je to cca 5 let, co se zřizoval sloupek pro připojení kapel v jedné blízké obci, aby se furt nemusel tahat kabel z vedlejší sokolovny. Když se to dělalo (bez projektu a navrhl to tam nějaký místní elektrikář - již starší pán, který to celé i pak připojoval),  volal mi kolega zvukař, ať se na to dojdu podívat! Ve sloupku byla zásuvka 32A, jenže 4P!! K ní přes jistič 16A ještě připojena zásuvka 230V. V rozvaděči v budově zapojeno přes jistič B25A, ale pozor - kabel CYKY-J (4B) 4x4! v délce odhadem tak 60m. Kabel byl už zaházen. Bohužel, zrovna byl několik dní pachatel na dovolené a bylo mi sděleno, že je to starý vážený pan elektrikář, který je v obci velmi oblíben, protože je hrozně fajn, na každého si udělá čas (bodejť by ne, když byl již v důchodu) a je hrozně šikovnej, protože opraví cokoliv a hlavně za to nechce velké peníze, na rozdíl od těch mladejch...
Sepsal jsem tedy vyjádření pro vedení obce, co je potřeba s tím udělat, aby byl připojovací bod použitelný a že na toto provedení nemůže být ani vystavena kladná RZ. A výsledek?
Ve sloupku byla odmontována 1f zásuvka s jističem a do rozvaděče v objektu doplněn proudový chránič. Tečka. Sloupek se venku používá pouze občas pro cirkulárku a nadále se tahá přes okno v sokolovně kabel ven, kolem budovy, asi 150m. Aby byl lehký a levný, tak obec pořídila pro konání akcí a připojování stánků staveništní hříbek a kabely CGSG 5x2,5 s vidlicemi a spojkami 32A - 3ks po 50m....

Tak i takto to občas dopadne. Dělají to takto dosud. Takže 190V mají možná i zde, ale což, když spínané zdroje v aparaturách mají dolní hranici i ještě níže.

Otakar Dosbaba:
Kdyby jste někdo náhodou chtěl vyprojektovat pro město, nebo někoho jiného fakt TOP pílíř (nikoliv pilířek, ale plnohodnotnou skříň) pro místní akce, tak přikládám nepatrně modifikovaný výkres, který jsem nedávno vypracovával pro jednu akci. Tak posílám taktéž z pohledu zvukaře, osvětlovače, hudebníka a samozřejmě elektrikáře z bezpočtu akcí i trhů atd. studijní materiál. Na případné dotazy samozřejmě odpovím. Je třeba těm "stavenišťákům" s jedním centrálním fíčkem dát na těchto akcích co nejdříve sbohem.

Pavel Horský:
Uloženo od archivu  (drinks)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana