Které dokumenty uznáte za relevantní k návrhu aktivního hromosvodu?
Radim Strycharski:
Citace: Jan Palička 16.09.2024, 20:24
§94: Požadavky uvedené v ...... § 26 odst. 3 a 4, ......se považují za splněné, jsou-li splněny požadavky normy nebo její části určené ve věstníku Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. Tyto požadavky mohou být splněny i jiným technickým řešením, pokud se prokáže, že navržené řešení garantuje nejméně základní požadavky na stavby podle stavebního zákona.
Díky O0 O § 94 jsem nevěděl. To je zásadní ustanovení, které ukládá použití 62305. Dodavatel (a potažmo RT) ESE má tedy průkazní povinnost. A to bych tedy rád věděl, jak ji splní.
Kamil Novák:
Citace: Jan Palička 16.09.2024, 20:24
§94: Požadavky uvedené v ...... § 26 odst. 3 a 4, ......se považují za splněné, jsou-li splněny požadavky normy nebo její části určené ve věstníku Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví. Tyto požadavky mohou být splněny i jiným technickým řešením, pokud se prokáže, že navržené řešení garantuje nejméně základní požadavky na stavby podle stavebního zákona.
Takže kruh se uzavřel. Ale abychom tu jen "nemlátili prázdnou slámu" - Mirku (Minaříku), jestli jsi ještě zaháčkován v TNK, můžete nějak vyzvat TIČR, aby to svoje stanovisko ohledně ESA + výrobek + vše je OK + blabla.., s přihlédnutím k vyhl.č.146/2024 Sb. "aktualizovali"?
Kamil Novák:
Oslovil jsem jak ČAP (Česká asociace pojistitelů), jejichž stanovisko jsem sem postnul, zdali-by jej nenovelozovali vzhledem k vyhl.č. 146/2024 Sb.
A o totéž jsem požádal i TIČR. Tak uvidíme ...
Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák 16.09.2024, 23:46
Oslovil jsem jak ČAP (Česká asociace pojistitelů), jejichž stanovisko jsem sem postnul, zdali-by jej nenovelozovali vzhledem k vyhl.č. 146/2024 Sb.
A o totéž jsem požádal i TIČR. Tak uvidíme ...
Kamile, na výsledky jsem tedy ale opravdu hodně zvědavý. Pak dej určitě vědět.
Milan Hudec:
Aproximuji, že Kamil dostane dva dopisy, jeden děkovný, druhý k přezkoušení (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana