Jakými způsoby se dobíjejí elektromobily v bytovkách?

(1/2) > >>

Libor Lepka:
Rád bych si pořídil elektromobil a snažím se vymyslet, jakým způsobem jej dobíjet. Bydlím v bytovce. Byt mám připojen 3f, elektroměr na chodbě. Bytový dům má vlastní parkoviště a u mého stání se nachází "trafostanice" - problém s přívodem elektřiny tedy není, ovšem jak to udělat, abych neplatil za 2 odběrná místa - tedy za elektroměr v bytě a za elektroměr u nabíječky? Ideální by samozřejmě bylo natáhnout 3f kabel z bytu, resp. bytového rozvaděče na chodbě k nabíječce, ale to mi družstvo nepovolí - jedná se o býv. kasárna tedy rozsáhlý objekt a táhnout tak daleko kabel (z bytu na parkoviště není možné).

Neexistuje pro tyto případy nějaká administrativn í úprava, abych nemusel platit 2x rezervovaný příklad, 2x OZE at

Moderátor . Původní nesmysl zněl: "Dva elektroměry v jednom domě (Nabíjení elektromobilu)?". atd.

Václav Třetí:
S ohledem na současný stav elektromobilit y (nejen z pohledu možnosti nabíjení),   bych doporučil si (alespoň prozatím) pořídit vozidlo, se kterým se jezdí ke klasické čerpací stanici.

Radit pověšený kabel z okna nebo balkonu bytu k autu vám nebudu, i když už jsem to také viděl, naposledy na sídlišti v Praze 4.

Milan Hudec:
Šnůr z oken přibývá, většinou ke skůtrům, tento trend bude pokračovat.

Jaroslav Jonáš:
Připomíná mě to dnes již dávnou dobu, kterou dnešní generace nepamatují. Zatím to nejspíš vypadá tak, že dnešní elektrošofér v sídlišti si hodí prodlužku z okna paneláku, možná i z vysokého patra, jinou možnost nemá. To je samozřejmě z hlediska bezpečnosti nepřijatelné, ale asi se to už někde objevuje. V dobách začátků televize si nový "koncesionář" vystrčil na střechu TV anténu, i na jímač hromosvosu a TV dvoulinku spustil ze střechy domu po fasádě do okna bytu. Takovýchto dvoulinek plandalo ve větru po fasádách domů spousta. Oproti dnešní prodlužce v té dvoulince nebylo 230V (dříve 220). nebezpečí od blesku se tenkrát neřešilo, blesky byly asi shovívavější.

Václav Třetí:
Tak trochu mi dnešní problém elektromobilů připomíná počátky automobilismu vozidel se spalovacími motory, kdy řidiči chodili kupovat benzin do lékárny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana