Akým AC motorom nahradiť DC motor?

<< < (4/5) > >>

Richard Slávik:
  (poklona)  neviem či sa rozumieme s pojmom lis, tento motor robí frekvenciu a pohon dynamiky.

Zariadenie sa skladá z dvoch častí. Jeden je obyčajný hydraulický lis. Tam sa sila v listovaní alebo v trhaní rieši hydraulickým vysokotlakovým čerpadlom a to s týmto nijako nesúvisí.

Nižšie prikladam aj kinematickú schému.

Aby tento lis/trhačka dokázala testovať aj dynamiku (únavu, napríklad 1 milion cyklov zaťaženia sinusového priebehu 10t minumum až 20t maximum pri frekvencii 25Hz),  je tu práve pulzátor. Ten je k hydrailickému potrubiu pripojený s piestom 416.

Motor 451 (to je ten ktorý som chcel vymeniť) sa vždy rozbehne "bez zaťaženia" lebo posuvné rameno 413 je v takej polohe, že piest vôbev nekmitá. Najskôr sa nastaví požadovaná frekvencia 10-30Hz, a následne sa nastavuje "zdvih piestu". Toto sa robí tak, že sa postupne začne toto rameno malým motorom 431 vysúvať. Tým sa upravuje sa podopretie kinematického mechanizmu tak, že sa začne postupne zvyšovať výchylka piestu hore-dole v danej frekvencii.

Podla toho čo píšete, bude asi vyreišenie obnovy nad moje sily a skúsim osloviť odborníka na motory a pohony.

ďakujem za podnety.

s pozdravom
Richard

Richard Slávik:
podelím sa ešte pár nostalgických fotografií rozvádzača kde sú stykače, istenie a ochrany... :)

Martin Babrňák:
Citace: Miroš Jan  06.09.2024, 21:55

Jaká výjímka od CE?
Nic takového neexistuje. (norm)

měl jsem na mysli toto, ale je možné, že se nejedná os tejnou věc a tudíž je pak můj přispěvek mimo

Výjimky z označení CE
Jako výrobce nejste v některých případech povinen umístit na svůj výrobek označení CE, a to i přesto, že produkt i jeho zamýšlené použití je předmětem harmonizované normy. A to tehdy, pokud:
•    se produkt vyrábí individuálně nebo na míru podle potřeb zákazníka
•    je nutné dodržet během výroby tradiční postupy, aby se zachovala chráněná známka produktu
Pro použití některé z těchto výjimek si raději předem ověřte, že se bez debat vztahuje i na váš produkt. Jinak se totiž může stát, že vás budou čekat problémy s kontrolními orgány, které na trh dohlížejí.

Miroš Jan:
Už jenom to, že chce tazatel vyměnit stávající DC motor za AC motor, znamená že podstatnou měrou mění původní koncepci původního výrobce, znamená analýzu rizik a prohlášení o shodě, jakožto nový výrobce strojního zařízení.  (norm)
Není co dodat. (drinks)

Martin Babrňák:
Citace: Miroš Jan  09.09.2024, 13:28

Už jenom to, že chce tazatel vyměnit stávající DC motor za AC motor, znamená že podstatnou měrou mění původní koncepci původního výrobce, znamená analýzu rizik a prohlášení o shodě, jakožto nový výrobce strojního zařízení.  (norm)
Není co dodat. (drinks)

to ano, ale já měl dojem, že CE není to stejné jako prohlášení o shodě. k CE samozřejmě potřebuji prohlášení o shodě, ale k prohlášení o shodě nepotřebují umisťovat CE. Ale je možné, že jsem si opravdu popletl pojmy s dojmy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana