Jak postupovat při realizaci el. přípojky na stavbu domu?
(1/1)
David Kolecko:
Jsem ztracen v problematice elektrické přípojky a potřeboval bych povysvětlit pár věcí. Koupil jsem pozemek, na kterém bych chtěl příští rok na podzim začít stavit. Na hranici pozemku je umístěna HDS a EGD jsem zaplatil poplatek za rezervovaný příkon. Jak mám teď postupovat abych měl na stavbě elektřinu?
Zažádat napřed o krátkodobé připojení (stavební elektřina)? Nebo rovnou zažádat o trvalé připojení elektřiny? (Dle informací na internetu, krátkodobé připojení je zřízeno rychleji ale platí jen na 12 měsíců)
Nevím jestli už mám o připojení žádat nebo kdy? (možná už je i pozdě proto se ptám i na to krátkodobé připojení, které je vyřízeno rychleji)
Následně osadím elektroměrovou skříň a stavební rozvaděč. Místní elektrikář mi propojí elektroměrovou skříň se stavebním rozvaděčem a HDS + vydá revizi. Tu pak pošlu na EGD a dají mě elektroměr?
Jan Franěk:
SPojte se s nějakým místním elektrikářem, který vám s tím pomůže. TO je asi to nejlepší řešení které můžete zvolit. Vysvětlí co a jak, poradí a pomůže s jednáním u distributora.
Kvita Ladislav:
Citace: David Kolecko 19.08.2024, 18:48
Na hranici pozemku je umístěna HDS a EGD jsem zaplatil poplatek za rezervovaný příkon.
Zažádat napřed o krátkodobé připojení (stavební elektřina)?
Pokud máte na pozemku přípojkovou skříň zřízenou pro připojení vaší stavby a pokud máte zaplacen rezervovaný příkon, potom určitě nedává smysl žádat o krátkodobé připojení.
Citace: David Kolecko 19.08.2024, 18:48
Osadím elektroměrovou skříň a stavební rozvaděč. Místní elektrikář mi propojí elektroměrovou skříň se stavebním rozvaděčem a HDS + vydá revizi.
Ano
Navigace
[0] Index zpráv