Musí mít zásuvky instalované do dřeva speciání izolaci?
Václav Třetí:
Nikdo neradí tazateli, že to má dělat sám.
Citace: Kvita Ladislav 31.07.2024, 07:18
Vždyť to jsou krabičky do sádrokartonu.. .
Ty, co jsou testované na 850°C , budou vhodné i do tohoto materiálu a půjdou řádně připevnit.
Nebo se vám zdá lepší řešení tímto způsobem:
Citace: Jiří Kantner 30.07.2024, 15:05
pokud je to tak, tak bych doplnil rámeček a možná se do díry nevejve tak bych ho přestřihnul a kraje nechal překryté. Když jsou krabice ve zdi a ta deska je k té zdi také napevno přidělaná tak problém s mechanickou pevností nebude.
Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí 31.07.2024, 08:23
Nikdo neradí tazateli, že to má dělat sám.
Velice chabá výmluva. Snad všichni víme, jak to ve skutečnosti dopadne (dance)
Jiří Kantner:
Citace: Pavel Horský 31.07.2024, 08:25
Velice chabá výmluva. Snad všichni víme, jak to ve skutečnosti dopadne (dance)
Proběhne to cestou nejmenšího odporu a pokud po tom bude instalace bezpečnější a nebude to v rozporu s normami...
Jestli dojde k nějaké dohodě se zhotovitelem nebo to zákazník bude řešit sám - to bude záležet na tom, jestli zhotovitel bude klást odpor a nebo jestli projeví nějakou elementární neznalost, která ho pro provádění dalších elektroprací de facto diskvalifikuje . Docela by mě zajímalo jak to dopadne. O technicky čistém řešení není moc co diskutovat ale předělávka je časově daleko náročnější.
Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský 31.07.2024, 08:25
Snad všichni víme, jak to ve skutečnosti dopadne.
Také velice chabá výmluva. Navíc předjímáte, jak se zachová tazatel, kterého s největší pravděpodobnos tí neznáte, ostatně stejně tak jako my všichni ostatní.
Skončil bych tady tu kočko-myší válku. Tazatel se dozvěděl podstatné, že tak to není v pořádku a že má požadovat nápravu zhotovitelem.
Jan Palička:
Citace: Evžen Kuznetsov 29.07.2024, 06:30
Tak kde je pravda? A pokud to má být opraveno, jak mohu firmu donutit to udělat?
Citace: Pavel Horský 31.07.2024, 07:34
A při čtení tohoto vlákna mě dost zaráží to, že se všichni snaží poradit jak si to sám dobastlit a ne, jak si došlápnout na neumětela co to provedl s tím, že to musí předělat on na vlastní náklady. Víc by mě jako zákazníka nemělo trápit. Předané dílo je v záruce a zhotovitel musí konat. A pokud se mu nechce, máme tu dost dobrých pák, jak ho donutit.
Já si tedy ze znění dotazu nemyslím, že by autor vlákna chtěl něco dělat sám. Ale určitě je dobré, aby věděl, JAK se ten výsledek montážníka dá alespoň trochu zachránit. Už jen proto, aby smetl případné výmluvy zhotovitele, že to nejde.
Že nakonec zhotovitele k opravě nedonutí, je možné, pokud se nedohodnou, zbývá opravdu jen odborný posudek a případně i soud, což je časově i finančně náročná akce. Ale třeba dohodnou, ono když realizačním firmám ukážete, že "víte o co jde", zlepšíte si vyjednávací pozici.
Mimochodem - tady je jasně vidět, jak je dobré mít ve smlouvě o dílo ustanovení o povinnosti realizace v souladu s platnými právními předpisy, normami a technickými listy a montážními postupy výrobců materiálů..... .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana