Filip Horáček
Nic není samosebou ...
Apple fan running, GTD, TM, Omnifocus, Evernote ..
|
|
« kdy: 25.07.2024, 08:02 » |
|
Co je to whistleblowing a co s tím elektrikář? Whistleblowing, nebo-li práskání, je statečný čin odhalení nelegálních či škodlivých praktik uvnitř organizací. Ač se může zdát jako téma zahalené mlhou, je klíčové pro transparentnos t a etiku v pracovním prostředí. Ochrana whistleblowerů zákonem znamená, že nahlásit nesprávné jednání je nejen odvážné, ale i bezpečné ... mi letos na Floridě sdělil pracovník safety officer. Vytřeštil jsem oči a zapátral jsem po tom v Česku ... Související ... ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Co je to whistleblowing a co s tím elektrikář?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #4 kdy: 25.07.2024, 21:29 » |
|
To ne, whistleblowing em se míní udání nepravostí páchaných chlebodárcem whistleblowera . Takže by se muselo jednat o aktivák instalovaný jeho zaměstnavatele m.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|
Miroslav Revús
RTEZ E1 A, B
|
|
« Odpověď #9 kdy: 26.07.2024, 07:38 » |
|
ESE beru jako symbol podvodníků a těch kteří tvrdí, že ohmův zákon neplatí když na to mají francouzký štempl. Môj názor na nich je podobný. Ale to sme už naozaj mimo tému.
|
|
|
Zaznamenáno
|
You don´t have to be old to be wise. (Judas Priest) But I am :-)
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #10 kdy: 26.07.2024, 11:10 » |
|
Mě zaráží pořád to spojování s bonzáctvím nebo udavačstvím. Osobně to vnímám trochu odlišně a to na základě hlubších souvislostí. Tím špatným příkladem je samozřejmě snaha někoho očernit, potopit a jinak poškodit ku zničení někoho na základě svého vlastního prospěchu, nebo prosté závisti. Zmíněný výraz bych vnímal asi jinak. Vidíte nepravost a poškozování firmy, ať je to podvádění firmy, nebo zákazníků, což se časem opět obrátí proti té samotné firmě. Nedostanete se stížností přes svého šéfa (nebo on je tím kdo koná nepravost), tak jak se máte zachovat? Co když vás nadřízený přímo šikanuje, nebo vyhrožuje tím, že vás vyhodí či připraví o peníze, pokud se jeho aktivity dostanou ven? Definovat to jako bonzáctví mi přijde příliš zjednodušené a silně nepřesné až dehonestující k těm co našli odvahu v těchto případech se ozvat a postavit šmejdům. Nikdy to nemusí být úplně černobílé.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Miroslav Revús
RTEZ E1 A, B
|
|
« Odpověď #11 kdy: 26.07.2024, 11:33 » |
|
Mě zaráží pořád to spojování s bonzáctvím nebo udavačstvím. .... Definovat to jako bonzáctví mi přijde příliš zjednodušené a silně nepřesné až dehonestující k těm co našli odvahu v těchto případech se ozvat a postavit šmejdům. Nikdy to nemusí být úplně černobílé. Tento pohľad je daný historickými súvislosťami. Veľká časť národa je stále ovplyvnená životom v socializme a mnohým sa za ním stále cnie. Poukazovať na neprávosti nie je našou obľúbenou činnosťou a čo sa nás bytostne nedotýka, to máme snahu nevidieť. Je to prejav zbabelosti, ktorá nám pomáha prežiť svoj život jednoduchšie. Ohlásenie neprávosti môže mať negatívny vplyv aj na nepísané pravidlá, ktoré nemusia byť úplne kóšer, ale sú všeobecne akceptované. Navyše, vzniká obava, že niekto raz poukáže aj na moje drobné zneužívanie systému. Bojovať za spravodlivosť, ktorá sa ma priamo a osobne netýka je a bude ešte dlho ojedinelé.
|
|
|
Zaznamenáno
|
You don´t have to be old to be wise. (Judas Priest) But I am :-)
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #13 kdy: 28.07.2024, 18:35 » |
|
Dnes legendární Keliška říkala "žalovat se nesmí, ale hlásit se to musí".
Neměli bysme nečinně přihlížet degradaci našeho oboru. Na toto jsem těžce alergický, stejně jako na to, když někdo svými činy ohrožuje něčí životy s vědomím toho co provádí a vše tak koná jen a jen s vidinou svého snadného obohacení a "po mě potopa".
O bonzáctví zde nemůže být vůbec řeč.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|