Co říkáte na hybridní zdroj energie s největším bateriovým úložištěm?
Tým Elektrika:
Energy Nest, hybridní zdroj energie s největším bateriovým úložištěm v Čechách
Přechod k obnovitelné energii, potřeba stabilizace sítě. Stabilizuje síť, sníží emise, zlepší energetickou bezpečnost. Všem spotřebitelům energie, životnímu prostředí. Občan pocítí stabilnější dodávky energie, méně výpadků. Firmy budou mít nižší náklady, lepší energetickou spolehlivost. A stát docílí zvýšenou energetickou bezpečnost a splnění klimatických cílů.
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
hybridní zdroj energie s největším bateriovým úložištěm?
Milan Hudec:
Pro zastabilizován í jsou ovšem potřeba ještě jedny až dvoje Dlouhé stráně, a ne tohle prdítko.
Rozmahel Vladimír:
Udávaný výkon 30MW je asi odběr na 1 hodinu?
Linkami 110kV to podle mapy vypadá na propoj s elektrárnou Mělník.
Ta je asi schopna takový výkon podávat 24 hodin.
Miroš Jan:
Milane jenom doplním, + Dalešice. O0
Jiří Kantner:
No čekal jsem, že že kdzž už se jedná o článek na odborném serveru, tak že bude trochu víc detailů a technických parametrů.
Něco jsem našel přímo u DECCI: https://www.decci.cz/2024/07/10/decci-spousti-provoz-energy-nest-hybridniho-zdroje-energie-s-nejvetsim-bateriovym-ulozistem-v-cechach/, zajímalo by mě ještě jaká je doba náběhu generátorů z klidového stavu. U Dlouhých strání trvá náběh necelé dvě minuty a tady se dá cca 20MW odebírat z baterek okamžitě. No cokoliv co zvýší stabilitu sítě se dnes hodí. Jak to bude vypadat s náklady na 1MWh uložené do bateriového úložiště?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana