Chybí nám v ČR Step by Step Guide Book on Home Wiring?
Václav Třetí:
Taková publikace by byla určitě přínosná nejen pro laiky, mnoho méně zdatných kolegů by ji mohlo používat také. Určitě by se zvedla obecná vědomost o tom, jak správná instalace má vypadat
Martin Babrňák:
ještě je potřeba vzít v potaz to, že v USA se lidé velice rádi soudí i za úplné blbosti.
Takže věřím tomu, že tento návod tam vzniklu právě kvůli tomuto, podobně jako, že nepoužívejte triko k hašení ohně a nebo, že sušička či mikrovlnka neslouží k sušení živých zvířat a, že kafe v kelímků má na sobě označení "pozor horké"
Miroslav Minařík:
Citace: Martin Babrňák 28.06.2024, 08:20
... v USA se lidé velice rádi soudí i za úplné blbosti.
Takže věřím tomu, že tento návod tam vzniklu právě kvůli tomuto,...
Nezdá se mi, že by jeden tvořil návody na instalaci proto aby se jiný mohl soudit. Slyšel jsem různé konspirace ale toto? Apropo lidi v USA, tedy ty které jsem tam potkal, mají podstatně větší respekt před elektrickou energií, než většina populace u nás. A to je možná k zamyšlení proč.
Martin Babrňák:
Citace: Miroslav Minařík 28.06.2024, 10:08
Nezdá se mi, že by jeden tvořil návody na instalaci proto aby se jiný mohl soudit. ...
myslel jsem to spíše tak, že jelikož se někdo soudil tak právě vznikl tento návod aby se soudit již nemohl jelikož je v něm vše laicky a polopaticky popsáno aby se předešlo doměnkám a dohadům
Jan Palička:
Citace: Jiří Schwarz 22.06.2024, 19:46
Ke spotřebiči by měl výrobce (prodejce, dovozce) dodat návod, kde popíše obsluhu, provozní ošetřování, případnou výměnu nebo doplnění nějakých náplní...
Další činnosti, které jsou mimo rozsah toho, co doporučuje výrobce, by se dalo označit za práci na zařízení a pro tu je potřeba jistá kvalifikace.
Dávat někomu návod jak udělat něco, co by správně dělat neměl, asi není správná cesta
Byl jsem v úterý účastníkem semináře týkajícího se pravidených a výchozích revizí. Čtyři hodiny tam přednášející z TICRu (fundovaně) vysvětluje co jak kdy kde a proč, aby byla zachována bezpečnost provozu elektrických zařízení
A pak pustí na plátno fotografii "trojpsa" visícího z okna paneláku s "tkaničkou" o průřezu 3x1 mm2 do něhož je navázán druhý "trojpes", do něho pak třetí, následuje čtvrtý stejný a ten je připojen k nabíječce e-auta.
Ten kontrast mezi tím, co se dle legislativy dělat má a jak to pak v praxi laika vypadá byl poněkud razantní...... ..
Takže je otázkou, zda nějaký "guide" není cesta
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana