Co vše je u stávající LPS a nové FVE nutné vyhodnotit a mít zapsáno v projektu?
Milan Hudec:
Je to jednoduché, pokud je v důvodové zprávě k zákonu uvedeno, že se netýká "bytů", v tomto duchu je schválen zákon, tak tuto skutečnost nemůže změnit dopis od úředníka.
Kvita Ladislav:
Citace: František Šohajda 02.07.2024, 08:29
Jen na doplnění:
Nedávno na jednání na TIČRu mě bylo řečeno, že třeba spotřebiče nejsou VTZ (což vím... o:-))
a už se nedělá revize spotřebičů ale jen kontroly.Při oponování, že je v normě tabulka na kontroly a revize, mě bylo taktně řečeno, že spotřebiče nejsou VTZ a z toho důvodu se žádné revize nemají dělat!! Revize se dělá jen u zařízení spadajcích pod VTZ. Prý by museli dělat opravy norem pořád! (drinks)
Teď tedy otázka, kdo rozlouskne zda je nebo není VTZ RD?? :(
Nechápu, proč je tady šířen názor, že když něco není VTEZ, že odpadá povinnost provádění revizí. Máme tady přece platnou ČSN 33 15000, která pojednává o revizích elektrických zařízení jako takových (tedy i spotřebičů), a neřeší, zda je něco VTEZ nebo není.
František Šohajda:
Citace: Kvita Ladislav 02.07.2024, 10:27
Nechápu, proč je tady šířen názor, že když něco není VTEZ, že odpadá povinnost provádění revizí. Máme tady přece platnou ČSN 33 15000, která pojednává o revizích elektrických zařízení jako takových (tedy i spotřebičů), a neřeší, zda je něco VTEZ nebo není.
To máš sice pravdu, ale jsme někde jinde, kdy vyšla 33 1500!Tato nemůže vzít v potaz Z 250/2021 a ten je jí nadřazen! (několik desetiletí má 33 1500 skluz ) (dance)
Termín revizí je už určen s jinými časy jako v 331500......
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 02.07.2024, 09:54
Je to jednoduché, pokud je v důvodové zprávě k zákonu uvedeno, že se netýká "bytů", v tomto duchu je schválen zákon, tak tuto skutečnost nemůže změnit dopis od úředníka.
Milane, moc Tě prosím, můžeš mi poslat nějaké ucelení toho, že byty, hromosvody na objektech k bydlení a FVE na objektech k bydlení není potřeba pravidelných revizí. Rád bych si to založil do svého archivu, abych to mohl později vždy vyndat a někoho tím uargumentovat? Moc by mi to pomohlo a myslím, že ne jen mě. Budeš tak hodný?
Jirka Š. Svejkovský:
Ono by to chtělo tu vousatou ČSN 33 1500 číst pořádně. Jinak se můžeme rychle zacyklit v problémech.
Stejně je norma zralá na kompletní předělání.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana