Co vše je u stávající LPS a nové FVE nutné vyhodnotit a mít zapsáno v projektu?
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 01.07.2024, 09:47
Pokud to v případě RD ušmoulí na neVTZ, není kdo by papíry (v tomto případě řekněme nadbytečné) sebral.
A jseš si jistej že výrobna energie s připojením do distribuční sítě, byť instalovaná na rodinném domě, není VTZ? A pokud opravdu nespadá pod VTZ, že tam pravdu neplatí normy a tedy se nemusí dělat revize? Za mne celkem odvážné tvrzení.
V příloze část rozsáhlejší odpovědi na dotaz ohledně rodinných domů a jejich zařazení pod VTZ v reakci na můj dotaz položený MPSV.
Milan Hudec:
Pokud jsou instalace v RD VTZ, tak všichni majitelé porušuji zákon, proboha kdo má zpracovanou an.rizik a provádí pr.revize.
Můj názor je, že se úředník uťal.
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 01.07.2024, 21:26
Můj názor je, že se úředník uťal.
No jo, ale co s tím. Teď si představ, že se toho úřady chytí. Pak budou bytaři a baráčníci rázem v řiti. Budou se pak soudit?
Pokud se úředník uťal a jeho utnutí je uvedeno pod hlavičkou Ministerstva práce a soc. věcí, pak je to docela průšvih. Nezdá se ti?
Honzo, což takhle poslat jeho vyjádření někam dál, popřípadě ho předat médiím.
Pak by se třeba začali dít věci a mě by to moc zajímalo.
Milan Hudec:
Mě se hlavně nezdá, proč bys měl na svoje obydlí roubovat zákon o "bezpečnosti práce".
Např.by to znamenalo, že všichni občané by museli být minimálně osobou školenou atd....., nemyslitelné.
František Šohajda:
Citace: Milan Hudec 02.07.2024, 08:03
Mě se hlavně nezdá, proč bys měl na svoje obydlí roubovat zákon o "bezpečnosti práce".
Např.by to znamenalo, že všichni občané by museli být minimálně osobou školenou atd....., nemyslitelné.
Jen na doplnění:
Nedávno na jednání na TIČRu mě bylo řečeno, že třeba spotřebiče nejsou VTZ (což vím... o:-))
a už se nedělá revize spotřebičů ale jen kontroly.Při oponování, že je v normě tabulka na kontroly a revize, mě bylo taktně řečeno, že spotřebiče nejsou VTZ a z toho důvodu se žádné revize nemají dělat!! Revize se dělá jen u zařízení spadajcích pod VTZ. Prý by museli dělat opravy norem pořád! (drinks)
Teď tedy otázka, kdo rozlouskne zda je nebo není VTZ RD?? :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana