Jaká je vhodná ochrana pro jednofázový výstup z měniče FVE?
Kastner Lubomír:
Současná instalovaná ochrana je 3 fázová. Výstup z měniče FVE je jednofázový. Doporučíte mi vhodnou náhradu místo této 3f ochrany vhodnou i na napětí z měniče FVE? .
Moderator - puvodni a neuveritelny dotaz znel "Jaká by šla použít náhrada?"
Pavel Čermák:
Je instalován proudový chránič typu B. Tohle je no-name a asi za levný peníz. Dát tam značku
třebas i 2 polovou je záležitost několika tisíc. Funguje-li stávající (a chce to pro jistotu otestovat), .
pak bych ho neměnil.
Milan Hudec:
Jejich katalog/popis produktů je samá perla, rozhodně vyměnit.
Václav Třetí:
Citace: Kastner Lubomír 10.06.2024, 18:53
Současná instalovaná ochrana je 3 fázová. Výstup z měniče FVE je jednofázový. Doporučíte mi vhodnou náhradu místo této 3f ochrany vhodnou i na napětí z měniče FVE? .
Citace: Milan Hudec 11.06.2024, 23:00
Jejich katalog/popis produktů je samá perla, rozhodně vyměnit.
Značka chrániče je prapodivná, o tom není pochyb. Z elektrického hlediska však není problém, pokud je k ochraně použit 3F chránič (4P) v 1F rozvodu - je však třeba použít zapojení takové, aby fungovalo testovací tlačítko. Mnoho variant chráničů typu B ve 2P provedení od renomovaných firem v nabídkách není.
Jiří Schwarz:
Abych se přiznal, přemýšlím jak tam ten chránič bude fungovat.
Jaká je síť (soustava) na výstupu střídače a jaká je směrem od chrániče ke spotřebiči?
Já bych tam čekal oddělení od "země" (asi ne plnohodnotná síť IT) a tam chránič reaguje až při druhé poruše, kdy jedna je za chráničem a druhá před chráničem
Takže za mě spíše pořádná ochrana proti přepětí a pro "maximalisty" pokud je to jen pro jeden spotřebič (ohřívač TUV) hlídač izolačního stavu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana