Jak opravit přerušené kabely sousedního panelákového bytu?

<< < (3/4) > >>

František Šohajda:
Citace: David Hruda  22.05.2024, 13:56

Zajímavě, u nás jsem v žádném paneláku takový strop neviděl. Přívody ke světlům jsou vždy v dutině ve stropním panelu (obvykle plastová lišta obdélníkového průřezu).

Jako "mladý" jsem takové byty dělal běžně /stavba Pozemních staveb-tehdy/ všechny stejné ,   chtěl jsem dávat vodiče alespoň do trubky, parťák že ne, jen holé dráty AY přes horní patro ,bylo to ale světlo spodní byt.Většinou se to tahalo tak 5cm od prahu dveří...Někdy se to při betonování posunulo a stolaři to provrtali uchycením prahu. Byla to běžná věc u těchto bytovek.
Pak jsem časem viděl, že od tohoto upustili a dělali to jak popisujete.

Milan Hudec:
A nebo se jedná o šťastnou náhodu, kdy se kvůli nehodě může prostým provrtáním stropu lustr konečně posunout na vysněné místo bez lišty na stropě (dance)

Matej Kos:
 narazil sem na tuto temu po dluhem patrani. Nemam sice problem s prerusenim kabelem ale tak isto sem narazil na susedove kable od svetel v mojej podlahe. Jake je najlepsi reseni ? Menim podlahu tak ze uplne (puvodne parkety, pod tym hobra a pod nu pisek) Kedze po krajoch bude 1 cm dilatacia premyslam kable schovat pod nu. Podlaha bude delana na sucho granulatem cca. 4-5 cm.

Kazdopadne ale v tejto teme mna zaujali dutiny v paneloch. Vsimel sem si prave skrz tyto kable ze tam su vertikalne kanale asi durch cez panel. Je prosim nejake pravidlo kde su ? Napr. v jedne izbe je pod vypinacem cca. 15 cm od dver a dalsi cca. 175 cm. Existuje nejaka zarucena metoda jak ty kanale najit ? Vzhledem na ich existenciu by rekonstrukcia rozvodu nemusela byt taky problem. Da sa spolehnut na zasuvky ? Tam kde je zasuvka je aj kanal alebo su kanale iba na strednych paneloch v byte a krajne, susedne su bez (davalo by to logiku) dekuju za pomoc

Milan Hudec:
V sousední místnosti řádně zatopit pomocí přímotopů a zeď přejet infrakamerou, a místo dutiny poté upřesnit navrtáním slabým vidiákem, takové humpolácké, ale na nic lepšího jsem nepřišel, funguje to celkem spolehlivě.

Peter Munka:
Citace: Milan Hudec  20.04.2025, 19:46

V sousední místnosti řádně zatopit pomocí přímotopů a zeď přejet infrakamerou, a místo dutiny poté upřesnit navrtáním slabým vidiákem, takové humpolácké, ale na nic lepšího jsem nepřišel, funguje to celkem spolehlivě.

Vzhladom na predpripravu pre umiestenie krabic je hore aj dole 10 x 10 cm otvor. Staci osekat omietku pri podlahe do vysky 10cm od podlahy a pekne sa to ukaze, druha moznost je kazdych 10 cm opriet vrtacku, tam, kde vrtak ide ochotne do steny, je otvor zahodeny maltou, nie panel.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana